Huoltokatko OmaPlussa-eduissa 28.5. klo 00.00–02.00. Katkon aikana edut eivät ole toiminnassa. Pahoittelemme häiriötä.
Virittäydy joulutunnelmaan!

Virittäydy joulutunnelmaan!

Päivitetty 22.5.2018

Jouluun kuuluu paljon muutakin kuin pelkkä aattoilta ja lahjojen avaaminen. Aloita joulufiilistely ajoissa ja tee arjesta juhlaa virittäytymällä joulunviettoon askel kerrallaan!

1. Askartele paperista lumihiutaleita ja muita jouluisia kuvioita. Paperiporoista ja -tontuista saa hauskoja koristeita ikkunaan. 

2. Rakenna lumiukko! Tee porkkanasta nenä sekä rusinoista silmät ja suu. Äläkä unohda tonttulakkia!

3. Lähde pulkkamäkeen. Joulunodotus sujuu reippaammin, kun on aktiivista ja kivaa tekemistä. Siis pulkka alle ja mäkeen! Ulkoilun jälkeen pienille ja isommillekin laskijoille maistuu lämmin kaakao oman maun mukaan tuunattuna.

4. Kuuntele joulumusiikkia. Kaiva esiin klassiset joululevyt ja vähän modernimmatkin versiot – jouluinen tunnelma on taattu!

5. Juo glögiä. Innokkaimmat joulunodottajat nauttivat glögiä jo pari kuukautta ennen aattoa.!

6. Kirjoita joulukortit. Mikään ei ilahduta ystävää tai sukulaista yhtä paljon kuin ajatuksella kirjoitettu jouluntoivotus.

7. Ripusta jouluvalot parvekkeelle tai ikkunaan – näytä naapureille, kuinka kovasti odotat joulua!

8. Katso jouluisia elokuvia yhdessä perheen tai ystävien kanssa. Voitte järjestää yhdessä jouluelokuvamaratonin!

9. Tee pitkä kävelyretki luonnossa. Lumiset hanget ja pakkasen nipistely poskilla – onko mitään virkistävämpää? Pakkaa mukaan eväät ja lämmintä kaakaota termoskannuun.

10. Leivo pipareita ja joulutorttuja. Mikään ei maistu paremmin joululta kuin nämä perinteiset herkut glögin tai kuuman juoman kanssa tarjottuna.

11. Koristele pipareita ja kokoa piparkakkutalo. Kivaa puuhaa koko perheelle ja onnistuu helposti valmiiden kaavojen avulla!

12. Tee itse joulun ruokalahjat. Esimerkiksi kotitekoisista tryffeleistä ja viikunalimpusta saat persoonallisia paketteja.

13. Neulo joulusukat tai -lapaset. Näppärimmät joulunviettäjät neulovat tai virkkaavat lahjat pukinkonttiin!

14. Hanki joululahjat ajoissa. Jos et ole kätevä käsistäsi, joululahjat voi hyvällä omallatunnolla hankkia myös muualta. Älä kuitenkaan jätä sitä viime tinkaan!

15. Tee lumienkeleitä. Lumessa telmiminen koko perheen voimin on hauskin mahdollinen tapa valmistautua jouluun.

16. Suunnittele joulumenu. Mitä laatikoita tänä jouluna syödään? Minkälaisen kuorrutuksen kinkku saa? Houkuttaako joulun kalapöytä perheen herkkusuita? Entä kruunaako jouluaterian makea glögijuustokakku vai herkullinen viikunakakku?

18. Tee joulukalenteri pipareista. Piparkakkujoulukalenteri katoaa päivä päivältä parempiin suihin!

19. Kääriydy vilttiin ja kuuntele pakkasen pauketta (tai vaihtoehtoisesti rännän roisketta). Kun ulkona kylmenee, on ihana käpertyä lämpimään vilttiin, juoda teetä ja syödä tummaa suklaata.

20. Koristele koti joulua varten. Ripusta joulukoristeita ympäri kotia, vaihda ikkunaan jouluiset verhot ja koristele joulutähti, hyasintti, amaryllis tai muu joulukukka kauniin jouluisesti – äläkä unohda joulukuusta!

21. Järjestä ikimuistoiset pikkujoulut. Kutsu ystävät kylään juhlistamaan joulunodotusta! Jos et halua olla yksin vastuussa illan menusta, pyydä vieraita osallistumaan tarjoiluihin nyyttärihengessä.

Sinua saattaisi kiinnostaa