Kierrekynttilät – näin teet ne helposti itse

Kierrekynttilät – näin teet ne helposti itse

Julkaistu 29.11.2020

Kierrekynttilät syntyvät helposti kotona. Tarvitset vain parafiinikynttilöitä, lämmintä vettä ja kaulimen.

Näitä tarvitset:

• parafiinista tehtyjä kruunukynttilöitä, esimerkiksi Pirkka Rustiikkikruunukynttilä. Älä käytä steariinikynttilöitä, sillä ne eivät taivu.

• kaulin, jolla saat litistettyä kynttilän.

• vesiastia. Teräs on turvallisempi materiaali kuin lasi, joka voi haljeta kuumasta vedestä.

Tee kierrekynttilät näin:

  1. Laske astiaan hanasta kuumaa vettä (noin 50-asteista). Vedestä tulee sopivaa myös, kun laitat astiaan puolet kiehuvaa ja puolet kylmää vettä. Noudata lämpötilaohjetta: liian kuuma vesi voi liuottaa parafiinia veteen, jolloin kynttilän rakenne haurastuu.

DIY kierrekynttilat vaihe1 680

  1. Laita kynttilä veteen noin 15 minuutiksi. On tärkeää, että kynttilä ui riittävän syvällä vedessä, jotta se pehmenee myös yläpäästä kiertämistä varten. Voit myös kääntää kynttilän astiassa ylösalaisin välillä, jolloin se pehmenee sopivalta matkalta molemmista päistä. Kynttilää voi alkaa muotoilla, kun se tuntuu pehmeältä ja taipuisalta.

DIY kierrekynttilat vaihe2 680

  1. Kauli tai painele kynttilän keskiosa kaulimella litteäksi molemmilta puolilta. Upota kynttilä lämpimään veteen vielä hetkeksi. Tämä ehkäisee kynttilän pinnan halkeilua.

DIY kierrekynttilat vaihe3 680

  1. Ota kiinni kynttilän molemmista päistä ja väännä se kierteelle varovaisesti. Riippuen kynttilän pituudesta voit tehdä vain pari kierrettä tai enemmän. Jos kynttilä ei tunnu pehmeältä tai sen pinta alkaa halkeilla, laita se pehmenemään lämpimään veteen vielä hetkeksi.

  2. Jätä valmis kierrekynttilä jäykistymään vaakatasoon pöydälle tai leikkuulaudalle. Varmista, että kynttilä on suora. Vinoksi jähmettynyttä kynttilää on vaikea suoristaa ilman, että se katkeaa. Halutessasi voit kastaa kynttilän lopuksi kylmään veteen, mikä nopeuttaa jähmettymistä.