Kynttilöiden tuunaus koristeilla

Kynttilöiden tuunaus koristeilla

Päivitetty 17.8.2018

Lempeästi hehkuvat kynttilät ovat olennainen osa joulutunnelmaa. Kodin kauneimmat koristeet ja persoonallisimmat joululahjat syntyvät itse koristelluista kynttilöistä!

Joulumausteilla koristellut kynttilälyhdyt

Kanelitangoilla koristeltu kynttilälyhty tuoksuu joululta! Tarvitset pienen lasin tai lasipurkin, tuikku- tai led-kynttilän, kuumaliimaa, reilusti kanelitankoja sekä pätkän kaunista narua tai koristenauhaa. 

Liimaa kanelitangot kuumaliimalla purkin tai lasin kylkeen. Kun lasi on kokonaan ympäröity kanelitangoilla, sido puuvillanaru tai koristenauha rakennelman ympärille. Sujauta lasin sisälle tuikkukynttilä tai paloturvallisempi led-kynttilä. Kanelitankojen sijaan voit käyttää koristeluun myös muita jouluisia mausteita, kuten tähtianiksia tai neilikoita. 

Paloturvallisuuden vuoksi valitse tarpeeksi iso ja ylhäältä avoin lasipurkki. Varmista myös, ettei koriste tai esimerkiksi rusetti roiku lasin sisäpuolelle.

Vinkki! Jos annat kynttilän lahjaksi, voit pujottaa naruun pienen kortin tai viestin lahjansaajalle. 

Piirretyt kynttilät

Kynttilöihin voi piirtää ja maalata askartelukaupoista saatavilla kynttiläkynillä ja -maaleilla. Taiteile kynttilöihin jouluteemaisia kuvioita, kuten tonttulakkeja, joulukuusia ja tähtiä. 

Kynttilöihin voi myös kirjoittaa hauskoja viestejä, lahjansaajan nimen tai vaikkapa joululaulujen sanoja. 

Pussiin sujautetut kynttilät

Led-kynttilät eivät kuumene, joten ne ovat käytössä tavallisia kynttilöitä turvallisempia. Kauniin yksinkertainen kynttiläasetelma syntyy rypistettyihin paperipusseihin sujautetuista led-tuikuista.

Vinkki! Leikkaa halutessasi pusseihin pieniä reikiä tai liimaa pussin sisäpuolelle paperista leikattuja pieniä lumihiutaleita tai tähtikuvioita, jotka piirtyvät kynttilänvalossa kauniisti esiin.