Leivonnaiset ovat sydämellisi�ä joululahjoja

Leivonnaiset ovat sydämellisiä joululahjoja

Joulumakeiset ja toffeet ovat monelle tuttuja, mutta myös itse tehdyt joululeivonnaiset ovat ihana joululahjaidea. Kauniisti pakattuja leivonnaisia voi viedä joulun aikaan myös tuliaisena kyläpaikkaan. 

Leivotaan joululahjat! 

Luotatko perinteiseen vai oletko moderni leipoja? Yllätä läheisesi tänä jouluna aivan uusilla mauilla: ihanat maapähkinävoi-browniet, DaCapo-banaanikakku ja Earl Grey -keksit hurmaavat niin isot kuin pienemmätkin ruokalahjan saajat.

Pipareita lahjaksi

Perinteisiä ruokalahjoja ovat piparit, kahvikakut ja joululeivät. Piparitaikinasta syntyy monta kaunista ja näyttävää joululahjaa ja joulun tuliaista. Leivo ja koristele perinteisiä piparkakkuja pikeerillä tai valmista minipiparkakkutalo, piparikuusi tai piparireki.

Pullaa pakettiin, kakkuja kahvipöytään

Myös pullasta syntyy jouluisia leivonnaisia. Leivo lahjaksi ja paketoi sellofaaniin vaikkapa jouluinen pullakranssipullapiparipitko tai suloiset piparipullat. Kahvikakut eli kuivakakut ovat perinteisiä joululeivonnaisia. Lahjaksi sopii vaikkapa maustekakku, viikunakakku, hedelmäkakku, taatelikakku ja suklaakakku.

Joululeipä juhlaan

Joululeivät voi valmistaa jo muutamaa päivää ennen aattoa. Sellofaani ja kaunis lahjanaru paketoivat itse leivotun joululeivän kauniisti suojaan. Leivo jouksi vaikkapa mehevä joululimppu, viikunalimppu, pataleipä, puolukkavuokaleipä, saaristolaisleipä, omena-hasselpähkinäkierreleipä tai nyt niin trendikäs siemennäkkäri.

Gluteenittomia lahjoja

Gluteenitonta ruokavaliota noudattaville lahjansaajille sopii esimerkiksi raakasuklaagluteeniton porkkana-siemenleipä, gluteeniton mutakakku, helppo siemennäkkäri tai hauskat kookospikkuleivät. Myös kauniisti koristellut gluteenittomat piparkakut hurmaavat lahjansaajan takuulla.