Joulu
Mitä tehdä joululomalla?

Mitä tehdä joululomalla?

Koulujen syyslukukausi päättyy useimmilla perjantaina 20.12. kun joululoma alkaa. Keräsimme yhteen vinkkejä joululoman viettoon!

Joulu on hyvän ruoan, yhdessäolon ja läheisten muistamisen juhlaa. Joulua voi viettää monella tapaa kotona tai kylässä, maalla tai kaupungissa tai vaikka ulkomailla - tai kaikkia näitä yhdistellen. Koulujen syyslukukausi loppuu perjantaina 20.12.2019 ja suurin osa koululaisista palaa opintielle loppiaisen jälkeen tiistaina 7.1.2020 - joululomalla ehtii siis touhuta vaikka mitä!

Mitä tehdä joululomalla?

Herkuttele

Joulunaikaan kuuluu erottamattomasti hyvä ruoka. Jouluruokia aletaan maistella hyvissä ajoin ennen joulua ja uusia reseptejä testaillaan jo ennen jouluaaton h-hetkeä.

Joulun 2019 trendit tuovat joulupöytään muun muassa hedelmäisiä makuja pääruoissa, vegaanista kasvisruokaa sekä upeita överikakkuja. Lasten kanssa voi leipoa joulupipareita, joulutorttuja tai persoonallisen piparkakkutalon. Katso myös vinkit joulumyyjäisten parhaisiin klassikoihin ja uusiin suosikkeihin!

Tapaninpäivänä pyöräytetään joulukinkun lopuista piirakka tai kylmäsavulohesta rouhea rukiinen lohipizza ja palataan hetkeksi arkiruokiin ennen uuden vuoden juhlintaa.

Vuoden vaihtumista juhlitaan perinteisesti kuohuvan ja suolaisten herkkujen kera. Maistuisivatko uudenvuoden aattona esimerkiksi kätevästi valmiiksi siivutetut pizzabuffetin herkut tai texmex-pöydän antimet?

Ulkoile

Joulun tienoilla päivä on lyhimmillään. Talvipäivänseisaus on vuonna 2019 sunnuntaiaamuna 22.12. kello 06:19. Suurimmassa osassa Suomea päivänvaloa riittää hyvin ulkoiluun myös joulun aikaan, ja mikä sen mukavampaa kuin kävellä hämärässä ihastelemassa kauniita jouluvaloja.

Lumitilanne vaihtelee eri puolilla maata joulukuussa. Mikäli maa on jo valkoisena, kannattaa suunnata hiihtämään, luistelemaan tai pulkkamäkeen. Myös tunnelmallinen metsäretki hämärällä otsalamppujen valossa on jännittävä elämys varsinkin lapsille. Katso vinkit talvisiin retkieväisiin tai pakkaa mukaan kuumaa glögiä ja joulutorttuja.

Tee löytöjä alennusmyynneissä

Vaikka tärkeimmät jouluostokset onkin jo hoidettu, niin kauppaan kannattaa suunnata myös joulun välipäivinä kun suuret alennusmyynnit ovat käynnissä. Tee inventaario kotona ja listaa mitä kaikkea on tarpeen hankkia - suunnitelmallisuudesta on hyötyä alennusmyyntiostoksilla.

Katsasta ainakin nämä:

  • Lasten ulkoiluvaatteet ja -kengät
  • Urheiluvaatteet ja -jalkineet
  • Kodintekstiilit
  • Ruoanvalmistusvälineet ja astiat
  • Kodintekniikka ja elektroniikka

Nauti kaupungin rauhasta

Kaupungit hiljenevät usein joulunpyhien aikaan ja silloin onkin hyvä aika vaikkapa piipahtaa paikoissa, jotka tavallisesti ovat ruuhkaisia. Huomaa, että julkinen liikenne ja muut palvelut saattavat jouluna noudattaa poikkeusaukioloaikoja.

K-ruokakaupat palvelevat lähes kaikkialla myös joulunpyhinä ja niiden aukiolot voit tarkistaa K-Ruoka.fista klikkaamalla valikosta haluamasi kauppa ja kurkkaamalla kaupan tiedot -välilehdelle. Aukioloajat löydät kätevästi myös suositusta K-Ruoka-sovelluksesta.

Joulumarkkinat, joulukahvilat ja joulutapahtumat ovat mukava tapa viettää lomaa. Elokuviin pääset joululomallakin keskiviikkoisin Plussa-kortilla 20% edullisemmin. Kurkkaa Finnkinon ohjelmisto ja valitse joulun suosikkileffa!

Käy valmiiseen pöytään

Joulun vietto ulkomailla on unohtumaton kokemus. Suuntaa joululomalla aurinkoon tai kaupunkilomalle ja vältä joulustressi. Myös kotimaasta löytyy mukavia hotelleja ja virkistäviä kylpylöitä, joissa voit unohtaa arkihuolet ja nauttia hyvästä ruoasta ja palvelusta.

Jouluna voi lähteä valmiiden joulupöytien ääreen myös Tallink Siljan risteilylle. Kun varaat matkan verkosta, saat halutessasi matkasta myös Plussa-pisteet.

Lue lisää Tallink Siljan jouluristeilyistä

Sukulaiset voit kestitä ajoissa ennen matkaa - kutsu mummot ja kummit yhteiselle joulupuurolle, kokoa maistuva juustotarjotin tai leivo ihana jouluinen juustokakku.