Joulu
Nauti joulusaunan tunnelmasta

Nauti joulusaunan tunnelmasta

Joulusauna kuuluu suomalaiseen jouluperinteeseen. Katso vinkit viihtyisiin löylyhetkiin!

Joulusauna lämpiää aattona monessa suomalaisessa kodissa. Myös yleiset joulusaunat ovat suosittuja etenkin kaupungeissa. Saunassa laskeudutaan joulun tunnelmaan ja pestään pois arjen tomut - joulusaunaan liittyy myös ripaus taikaa saunatonttuineen.

Perinteiseen joulusiivoukseen on hyvä yhdistää myös saunan pesu, joka kannattaa muutenkin tehdä kerran-pari vuodessa. Puhtaaseen saunaan on mukava lähteä luomaan joulun tunnelmaa.

Joulusaunan kulmakivet

Sauna ei ole sauna ilman muutamaa perusvarustetta. Muista ainakin nämä:

Tyylikäs teräksinen kiulu ja löylykauha sopivat saunaan kuin saunaan. Trendikäs musta saunakiulu on viimeistelty bambusta tehdyllä kauniilla kahvalla.

joulusauna kuvitus1 680x300 Kuva: Emendo saunakiulu ja kauha, Rento saunan lämpömittari, Rento alumiinikiulu.

Saunomisnautintoa täydentävät ihanat tuoksut, erilaiset hoidot ja tietysti perinteinen saunavihta tai saunavasta - riippuen missä päin Suomea ollaan. Laita ostoslistalle siis myös nämä:

Erilaisia saunatuoksuja on tarjolla kesäisestä koivusta ja aromaattisesta eukalyptuksesta aina yöttömän yön kypsyttämiin lapinmarjoihin. Ihoa voit hemmotella joulusaunassa pehmentävällä saunahunajalla tai epäpuhtauksia poistavalla turvenaamiolla. Kuivattua saunavihtaa voi käyttää useamman kerran, kun sen kuivattaa välillä.

joulusauna kuvitus2 680x300 Kuva: Rento löylytuoksu koivu 400 ml, Rento löylytuoksu lapinmarja 10 ml, Rento mustikka saunahunaja 150 ml, Emendo saunaturvenaamio 200 ml, Rento kuivattu saunavihta.

Joulusaunan viimeistelyyn

Luo saunaan kylpylätunnelmaa kauniilla tekstiileillä, pyyhkeillä ja sisustusesineillä. Muista siis nämä:

joulusauna kuvitus3 680x300 Kuva: myhome Vilja saunatyyny, myhome Vilja laudeliinat 2 kpl, myhome vohvelipyyheet