Oletko noulu-ihminen? Noulu- tai jouluvapaista kannattaa nauttia!

Oletko noulu-ihminen? Noulu- tai jouluvapaista kannattaa nauttia!

Päivitetty 30.1.2020

Joulun aika tarjoaa muutaman ylimääräisen vapaapäivän monelle, vaikka jouluihmiseksi ei tunnustautuisikaan. Noulu (no joulu) -periaatteesta huolimatta joulun ajasta ja vuoden vaihteesta voi nauttia juuri niin kuin itselle sopii.

Joulun ja uuden vuoden juhlakaudella kauppojen valikoimat ovat laajimmillaan ja monet kaupat ovat myös laajentaneet aukioloaikojaan. Jos kaupassa käydessä haluaa välttää joulukuhinan, kannattaa asiointi ajoittaa aamuvarhaiselle tai iltamyöhään. Monet joululomapuuhat puolestaan sopivat vapaapäivien ajanvietoksi myös noulu-ihmisille tai sitten vapaat voi käyttää sellaisiin hommiin, jotka jäävät arkena aina tekemättä. Kannattaa siis ottaa sesongista kaikki ilo irti, vaikka joulu saisikin sinut näkemään punaista.

Tässä viisi vinkkiämme loppuvuoden nouluvapaiden viettoon:

1. Nauti ruoasta helposti ja huolettomasti. Maistuisiko vaikkapa sushi tai pizza?

Noulu-ihmisellä ei herahda vesi kielelle kinkun, laatikoiden ja pipareiden tuoksusta. Onneksi K-ruokakaupat tarjoavat helppoja ja maistuvia vaihtoehtoja – usein myös ihan valmiina. Rakentuisiko tänä vuonna vuoden vaihteen vapaapäivien menu suositun sushin tai vaikkapa pizzan ympärille? Sushin suosio on niin valtavaa, että se on selvä osa myös K-ruokakauppojen loppuvuoden valikoimia.

2. Kokeile kerrankin sitä reseptiä, jota arkihärdelissä ei ehdi opetella.

Jotkut nauttivat kokkailusta niin paljon, että sen parissa kuluu vapaapäivä jos toinenkin. Noulu-ihmiset eivät testaa uusia jouluruokien reseptejä, mutta vuoden 2020 ruokatrendien testauksen voi aloittaa hyvin jo tämän vuoden puolella. Maistuisiko trendikäs etikkakypsennetty siika, jonka voi yhdistää vaikkapa Etelä-Amerikkalaisiin makuihin? Vai olisiko vihdoin aika ottaa haltuun ilmastoystävällisiä kasvisruokareseptejä? Vai kiinnostaisiko lajikehifistely vaikkapa punakaalin parissa?

3. Herkuttele urakalla – suklaavalikoima on nyt laajimmillaan

Tykkäsipä joulusta tai ei, ilahduttavaa tässä vuoden lopun sesongissa on se, että suklaavalikoima on laajimmillaan. Vaihtoehtoja löytyy moneen makuun ja noulu-ihmisten kannattaa jättää suosiolla kaupan hyllyyn jouluiset maut. K-ruokakauppojen myynnin perusteella suosituimmat suklaat sopivat erinomaisesti myös noulu-ihmiselle. Listan kärjessä keikkuvat paperipäällysteiset Fazerin maitosuklaa- ja Geisha-konvehdit sekä yllättävä kestosuosikki Kinder Surprise -muna.

4. Olisiko aika kodin pienen pintaremontin tai tavaroiden järjestelyn?

Vapaapäivät ovat erinomaista aikaa kodin pienelle pintaremontille tai vähän maltillisemmalle oman elinpiirin tuunaukselle. Perinteiset pohjatyöt, oikeat työkalut ja sopiva sävy tuovat onnistumisen iloa maalaukseen. Lisää vinkkejä tarjoilee K-Rauta. Vai olisiko vihdoin aika järjestellä kodin tavarat uuteen uskoon? Katso ammattijärjestäjän vinkit.

5. Panosta hyvinvointiin ja hemmotteluun – suuntaa metsään!

Tulevan vuoden hyvinvointitrendit povaavat hittiä metsästä. Siellä kun voi lenkkeillä havupuiden katveessa, hikoilla polkujuoksupuuhissa tai vaikkapa vain rauhoittua ja meditoida hiljaisuudessa. Vaikka vietetäänkin vuoden pimeintä aikaa, lomapäivinä metsään voi suunnata keskellä päivää, jolloin päivänvalokin saattaa hivellä pimeydessä kamppailevaa kehoa.

Rentouttavaa noulun aikaa!