Joulu
Pähkinät, mantelit ja kuivatut hedelmät kuuluvat jouluun

Pähkinät, mantelit ja kuivatut hedelmät kuuluvat jouluun

Pähkinät, mantelit ja kuivatut hedelmät tuovat makua niin ruoanlaittoon kuin leivontaankin. Joululeivontaan ja joulunaposteltaviin ne kuuluvat ehdottomasti.

Terveellisempää naposteltavaa

Pähkinät, mantelit ja hedelmät ovat myös makeisia terveellisempi vaihtoehto. Pähkinät ja mantelit sisältävät runsaasti hyvälaatuista pehmeää rasvaa, jota elimistö tarvitsee. Kuivatuissa hedelmissä on runsaasti kuituja, kivennäisaineita ja vitamiineja. Täytä siis vaihteeksi tarjouluastia suklaan sijaan pähkinöillä ja kuivatuilla hedelmillä.

Pähkinät ja hedelmät maistuvat joulun herkuissa 

Pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä voi hyödyntää myös joulun leivonnassa ja ruoanlaitossa. Mantelit sujahtavat rusinoiden kera kuuman glögin koristeeksi ja löytyypä niitä usein myös riisipuuron joukosta. Puuron kera tarjottava kiisseli taas on täynnä makeita kuivattuja sekahedelmiä. Kokeile myös hedelmäistä joulupullaa, aprikoosien ja cashewpähkinöiden maustamaa saaristolaisleipää, perinteistä hedelmäistä joulukakkua tai makeaa jouluista rocky road -leivonnaista.   

Pikkujoulujen ja aattona juhlapöytään siirtymistä odotellessa maistuvat manteleista, hedelmistä ja pähkinöistä tehdyt naposteltavat. Karamellikuorrutteiset mantelit ja pähkinät ovat klassikko, mutta myös timjami sopii mausteeksi. Pekaanipähkinät saavat upean sokerihuurteen.

Näistä herkuista saat myös kauniin joulunajan tuliaisen: pakkaa pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä kauniiseen lasipurkkiin ja sido koristeeksi nauha joulukortin kera.