Pähkinät, mantelit ja kuivatut hedelmät kuuluvat jouluun

Pähkinät, mantelit ja kuivatut hedelmät kuuluvat jouluun

Pähkinät, mantelit ja kuivatut hedelmät tuovat makua niin ruoanlaittoon kuin leivontaankin. Joululeivontaan ja joulunaposteltaviin ne kuuluvat ehdottomasti.

Terveellisempää naposteltavaa

Pähkinät, mantelit ja hedelmät ovat myös makeisia terveellisempi vaihtoehto. Pähkinät ja mantelit sisältävät runsaasti hyvälaatuista pehmeää rasvaa, jota elimistö tarvitsee. Kuivatuissa hedelmissä on runsaasti kuituja, kivennäisaineita ja vitamiineja. Täytä siis vaihteeksi tarjouluastia suklaan sijaan pähkinöillä ja kuivatuilla hedelmillä.

Pähkinät ja hedelmät maistuvat joulun herkuissa 

Pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä voi hyödyntää myös joulun leivonnassa ja ruoanlaitossa. Mantelit sujahtavat rusinoiden kera kuuman glögin koristeeksi ja löytyypä niitä usein myös riisipuuron joukosta. Puuron kera tarjotaan usein myös kiisseliä, joka taas on täynnä makeita kuivattuja sekahedelmiä.

Kokeile pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä myös joululeivonnassa! Leivässä ja kakuissa on helppo yhdistellä hedelmiä ja pähkinöitä. Kekseissä ja muissa herkuissa pähkinät ovat omiaan tuomaan makua ja ihania rapeita sattumia.

Pikkujoulujen ja aattona juhlapöytään siirtymistä odotellessa maistuvat manteleista, hedelmistä ja pähkinöistä tehdyt naposteltavat. Kokeile esimerkiksi seuraavia!

Näistä herkuista saat myös kauniin joulunajan tuliaisen: pakkaa pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä kauniiseen lasipurkkiin ja sido koristeeksi nauha joulukortin kera.