Pähkinät, mantelit ja kuivatut hedelmät kuuluvat jouluun

Pähkinät, mantelit ja kuivatut hedelmät kuuluvat jouluun

Pähkinät, mantelit ja kuivatut hedelmät tuovat makua niin ruoanlaittoon kuin leivontaankin. Joululeivontaan ja joulunaposteltaviin ne kuuluvat ehdottomasti!

Pähkinät ja hedelmät maistuvat joulun perinneherkuissa 

Monen perinteinen jouluherkku on riisipuuro, joka syödään kuivatuista hedelmistä tehdyn kiisselin kanssa. Tätä kiisseliä voikin tehdä oman maun mukaan luumuista, rusinoista tai sekahedelmäsekoituksesta. Yleensä riisipuuroon on myös piilotettu ainakin yksi manteli. Jos kiisselisopat kyllästyttävät, voit myös kokeilla tehdä marinoituja luumuja ja viikunoita riisipuuron kanssa tarjottavaksi!

Sekahedelmäsoppa (680x300) Kuvassa: Sekahedelmäkiisseli

Käytä pähkinöitä ja hedelmiä myös leivontaan

Kokeile pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä myös joululeivonnassa! Leivässä ja kakuissa on helppo yhdistellä hedelmiä ja pähkinöitä. Kekseissä ja muissa herkuissa pähkinät ovat omiaan tuomaan makua ja ihania rapeita sattumia. Kuivattuja taateleita käytetään erityisen paljon joulun leivonnassa, kokeile valmistaa tänä jouluna ihanan perinteikäs taatelikakku!

Pähkinäkierteet (680x300) Kuvassa: Pähkinäkierteet

Pähkinät ja kuivatut hedelmät naposteltavaksi

Täytä osa joulun napostelutarjoiluastiasta pähkinöillä ja kuivatuilla hedelmillä! Voit myös valmistaa omia pikkunaposteltavia, esimerkiksi sokerihuurteiset pekaanipähkinät valmistuvat nopeasti. Myös kuivatuista hedelmistä saa makoisia pikkuherkkuja, kuten taatelipalloja, joita voi tehdä myös ihanaksi ruokalahjaksi!

Näistä herkuista saat myös kauniin joulunajan tuliaisen: pakkaa pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä kauniiseen lasipurkkiin ja sido koristeeksi nauha joulukortin kera.

Taatelipallot (680x300) Kuvassa: Taatelipallot

Pähkinät ja kuivatut hedelmät kätevästi myös verkkokaupasta!