Huoltokatko OmaPlussa-eduissa 28.5. klo 00.00–02.00. Katkon aikana edut eivät ole toiminnassa. Pahoittelemme häiriötä.
Joulun parhaat porkkanalaatikot

Joulun parhaat porkkanalaatikot

Päivitetty 5.11.2018

Yksi joulun perinteisimmistä ja odotetuimmista jouluruoista on porkkanalaatikko, josta löytyy vaihtoehtoja jokaiseen makuun. Katso parhaat porkkanalaatikkoreseptimme ja valmista valitsemasi porkkanalaatikkoresepti joulupöytään!

Perinteinen porkkanalaatikko riisipuuroon

Perinteisessä porkkanalaatikossa mehukkaat, suomalaiset porkkanat ja riisipuuro ovat pääosassa. Makunsa porkkanalaatikko saa porkkanoista, siirapista, suolasta, valkopippurista sekä ripauksesta jauhettua muskottipähkinää. Porkkanalaatikon rakenteen pinnalle ripoteltava korppujauho. Perinteinen porkkanalaatikko vaatii jonkin verran aikaa, mutta maku on ehdottomasti pienen vaivan arvoinen!

Porkkanalaatikko ilman riisiä

Porkkanalaatikon voi tehdä helposti ilman riisiä käyttäen riisin tilalla mannasuurimoita tai rikottuja ohrasuurimoita. Porkkanalaatikko ohrasta valmistetaan myös valmiista perunasoseesta, joten porkkanoiden keittäminen ja soseuttaminen jää kokonaan pois. Helpossa porkkanalaatikossa riisin korvaa mannasuurimot. Manna-porkkanalaatikko on helppo tehdä, koska mannaa ei tarvitse keittää etukäteen, vaan kaikki ainekset sekoitetaan keskenään ja kaadetaan vuokaan uunia varten.

Helppo porkkanalaatikko soseesta tai raasteesta

Porkkanalaatikko soseesta valmistuu helpoiten käytteän Pirkan valmista porkkanasosetta. Pirkan valmista porkkanasosetta voi myös hyödyntää perinteisen porkkanalaatikon valmistuksessa, jolloin yksi aikaa vievä vaihe jää väliin.

Porkkanalaatikon voi tehdä itsetehdyn tai valmiin porkkanasoseen sijasta myös porkkanaraasteesta, jolloin porkkanalaatikon rakennekaan ei ole täysin perinteinen. Porkkanalaatikko raasteesta -reseptin mukaan raastetut porkkanat sekoitetaan keitetyn riisipuuron ja muiden ainesten kanssa sekaisin ja annetaan porkkanalaatikon kypsyä vuoassa uunissa.

K-ruokakauppojen valikoimista löytyy joulun alla myös runsas määrä valmiita porkkanalaatikoita, ja oman kauppasi porkkanalaatikkovalikoimaa voi tarkastella täällä.

Porkkanalaatikon pakastaminen

Porkkanalaatikko lukeutuu joululaatikoihin, joita voi hyvin tehdä etukäteen valmiiksi ja pakastaa odottamaan joulua. Porkkanalaatikko kannattaa ottaa sulamaan jouluruokailua edeltävänä iltana jääkaappiin. Kerran sulatettua porkkanalaatikkoa ei saa pakastaa uudelleen.