Parhaat vaihtoehdot joulukuuselle

Parhaat vaihtoehdot joulukuuselle

Päivitetty 15.10.2019

Joulutunnelma syntyy ilman aitoa joulukuustakin. Näin rakennat joulutunnelman vaihtoehtoisilla joulukoristeilla, kun tilaa ei ole oikealle joulukuuselle.

Kekseliäs jouluihminen löytää vaihtoehtoja, kun aidon joulukuusen hankinta kotiin ei onnistu. Pieneen yksiöön voi olla mahdotonta raivata tilaa joulukuuselle. Aitoa kuusta ei myöskään kannata kantaa kotiin, jos joulunpyhät tulee vietettyä kyläillen tai matkoilla.

1. Ruukkusypressi

Pieni sypressi on kuin joulukuusi pienoiskoossa. Se säilyy paremmin, kun et sijoita sitä lämpöpatterin läheisyyteen ja muistat kastella sitä. Sumuttele kasvia suihkupullolla, niin se pysyy kosteana. Koristele ruukkusypressi halutessasi led-valoilla ja mieleisilläsi koristeilla.

vaihtoehto joulukuuselle ruukkusypressi 680

2. Havuköynnös

Pienen tilan joulukuusi voi olla myös seinälle ripustettu havuköynnös, joka on aseteltu joulukuusen muotoon. Voit sommitella kuusen aidoista havuista tai käyttää muovista havuköynnöstä. Koristele valosarjoilla, kävyillä ja pikkupalloilla.

3. Kuusenmallinen asetelma

Tee kuusiasetelma pikkumaljakoista, joihin asettelet havunoksia. Saat havuntuoksua pieneen tilaan ja vähällä vaivalla. Voit rakentaa kuusenmallisen pyramidin myös kirjoista. Koristele kirjapyramidi vaikkapa lasisilla tuikkulyhdyillä.

vaihtoehto joulukuuselle asetelma 680

4. Nikkaroi kuusi

Tee kuusenmallinen kehikko kahdesta rimasta – tai korista puisista A-tikkaista itsellesi joulukuusi. Naulaa kehikkoon poikkipuita, joihin ripustat koristeet. Voit kieputtaa kuusen kehysten ympärille havuköynnöstä tai led-valoja, ja koristella makusi mukaan muhkean vihreäksi tai pelkistetyksi. Katso lisää ideoita joulukoristeiden askarteluun.

vaihtoehto joulukuuselle kuusi a-tikkaista 680

5. Kuusimobile

Tee seinälle ripustettava kuusimobile näin: ota paljas oksa, jonka päihin kiinnität ripustusnarun ruskeasta paperinarusta. Ripusta oksa seinälle henkarin tapaan. Kiinnitä pieniä havunoksia riippumaan oksasta eripituisilla paperinarulla.

6. Kestokuusi

Saat vihreästä tekokuusesta näyttävän kauniilla koristeilla ja valoilla. Askartele koristeita itse. Käytä käpyjä, kuivakukkia, vaniljatankoja ja muita luonnonmateriaaleja, ja kuusesi on kuin aito. Täältä löydät vinkkejä uutuuskoristeista.

Koristele koti jouluun