Pikkujouluherkut pienellä vaivalla

Pikkujouluherkut pienellä vaivalla

Pikkujoulujen menu valmistuu tänä vuonna helposti ja nopeasti valmiilla tuotteilla sekä Pirkka-resepteillä. Virittäydy joulutunnelmaan ihanilla juustoilla ja naposteltavilla herkkupaloilla.

Maukas juustotarjotin

Juustotarjotin on klassinen illanviettoherkku, joka sopii loistavasti myös pikkujoulupöytään. Varaa tarjottimelle suosikkijuustojasi, kuten sinihomejuustoa, lampaanmaidosta valmistettua manchego-juustoa ja brie-valkohomejuustoa.

Osta juustojen seuraksi purkillinen mielihilloasi tai valmista lisukkeeksi herkullista viikunahilloa, joka maistuu erityisen hyvältä aromikkaiden homejuustojen kanssa. Lisäksi juustojen seuraksi kannattaa valita ainakin keksejä ja viinirypäleitä. Jouluinen makuelämys syntyy piparkakkujen, persimonviipaleen ja sinihomejuuston yhdistelmästä.

Naposteltavat pikkuherkut

Pikkujouluissa voi tarjoilla sormiruokaa. Pienistä herkkupaloista saa koottua monipuolisen paletin. Humussipsit maistuvat kaikille, ja samalla tarjottimella viihtyvät luonnonkala ruisnapit ja pororullat.

Suolaiset joulutortut ovat täydellistä cocktailruokaa: ne katoavat parilla haukkauksella parempiin suihin. Tomaatti-mozzarellabruschetat tuovat pikkujouluihin puolestaan ripauksen italialaista tunnelmaa.

Makeaa tarjottavaa pikkujouluihin

Perinteisistä joulujälkiruoista saa soveltamalla uusia makukokonaisuuksia. Monelle pikkujoulut eivät ole mitään ilman perinteisiä joulutorttuja. Tarjoile luumutäytteisten torttujen sijaan vaniljatuorejuustolla ja persimonviipaleella täytettyjä torttuja. Ajan säästämiseksi voit käyttää tortuissa valmista Pirkka voitaikinaa.

Piparkakkutaikinaa voi perinteisten piparien lisäksi käyttää pienten piiraiden leipomisessa: kokeile vaikka piparisia rommirahkapiirasia.

Kaunis juhlakattaus

Kaunis kattaus ja koristelut ovat osa pikkujoulutunnelmaa. Klassisen punaisen ja tummanvihreän lisäksi luumunpunainen ja metalliset sävyt, kuten kulta ja hopea, näyttävät upeilta joulupöydän koristeluissa. Anna siis värien näkyä pöytäliinassa ja serveteissä.

Tunnelmallisuutta pikkujouluihin luo myös oikeanlainen valaistus. Ripusta ikkunoiden ympärille pieniä jouluvaloja ja asettele ruokapöydälle tuikkuja.