Syötävä hedelmäkuusi – kaunista naposteltavaa pikkujouluihin
Päivitetty 21.5.2018Pikkujoulujen katseenvangitsija vie myös kielen mennessään. Syötävässä hedelmäkuusessa syömättä jäävät vain cocktailtikut.
Hedelmäkuusta varten tarvitset kasan cocktailtikkuja, omenan, porkkanan sekä mielihedelmiäsi. Pieni vaivannäkö kannattaa, sillä hedelmäkuusi on sekä näyttävä että herkullinen yllätys pikkujoulupöytään!
Kuori porkkana ja työnnä sen toiseen päähän cocktailtikku. Koverra omenasta kara pois ja suurenna reikää niin, että saat kiinnitettyä porkkanan sen sisään.
Jos hedelmäkuusen ranka ei pysy pystyssä, leikkaa omenalle tasainen pohja. Työnnä omenaan ja porkkanaan cocktailtikkuja.
Pilko hedelmät sopiviksi suupaloiksi. Kiinnitä hedelmät ja marjat cocktailtikkuihin.
Leikkaa lopuksi hunajamelonista tähdenmuotoinen pala ja aseta se hedelmäkuusen latvaan.
Hedelmäkuusi on valmis valloittamaan pikkujoulujen vieraat! Syötävä kuusi sopii esimerkiksi joulunajan juusto- tai jälkiruokapöytään. Erityisen herkullisen saat tarjoamalla hedelmäkuusen kanssa sulatetusta suklaasta valmistettua suklaadippiä tai sitruuna-suklaakastiketta, johon hedelmäpaloja voi halutessaan kastaa.