Syötävä hedelmäkuusi – kaunista naposteltavaa pikkujouluihin

Syötävä hedelmäkuusi – kaunista naposteltavaa pikkujouluihin

Päivitetty 21.5.2018

Pikkujoulujen katseenvangitsija vie myös kielen mennessään. Syötävässä hedelmäkuusessa syömättä jäävät vain cocktailtikut.

Hedelmäkuusta varten tarvitset kasan cocktailtikkuja, omenan, porkkanan sekä mielihedelmiäsi. Pieni vaivannäkö kannattaa, sillä hedelmäkuusi on sekä näyttävä että herkullinen yllätys pikkujoulupöytään!

Kuori_porkkana_ja_koverra_omena

Kuori porkkana ja työnnä sen toiseen päähän cocktailtikku. Koverra omenasta kara pois ja suurenna reikää niin, että saat kiinnitettyä porkkanan sen sisään.

Lisaa_cocktailtikut

Jos hedelmäkuusen ranka ei pysy pystyssä, leikkaa omenalle tasainen pohja. Työnnä omenaan ja porkkanaan cocktailtikkuja.

Kiinnita_hedelmat

Pilko hedelmät sopiviksi suupaloiksi. Kiinnitä hedelmät ja marjat cocktailtikkuihin.

Tahti

Leikkaa lopuksi hunajamelonista tähdenmuotoinen pala ja aseta se hedelmäkuusen latvaan.

Valmis_kuusi

Hedelmäkuusi on valmis valloittamaan pikkujoulujen vieraat! Syötävä kuusi sopii esimerkiksi joulunajan juusto- tai jälkiruokapöytään. Erityisen herkullisen saat tarjoamalla hedelmäkuusen kanssa sulatetusta suklaasta valmistettua suklaadippiä tai sitruuna-suklaakastiketta, johon hedelmäpaloja voi halutessaan kastaa.