Pikkujoulujen menu koko perheelle

Pikkujoulujen menu koko perheelle

Päivitetty 4.10.2023

Lapset odottavat malttamattomana joulua jo viikkoja ennen jouluaattoa. Joulunodotuksen aiheuttamaa innostusta ja jännitystä voi helpottaa järjestämällä pikkujoulut, joiden tarjoilut ovat myös perheen pienempien mieleen. Kun otat lapset auttamaan herkkujen tekemisessä, säilyy kaikilla varmasti juhlamieli!

Jokainen tuntee lastensa makumieltymykset parhaiten, mutta järjestettäessä juhlia kannattaa noudattaa muutamaa yleistä ohjetta, etenkin jos paikalle saapuu myös vieraita. Pienet lapset eivät useinkaan ole tottuneet kaikkein voimakkaimpiin makuihin. Pöytään kannattaakin kattaa suhteellisen varmoja herkkuja, joissa kuitenkin maistuvat jouluiset maut.

Tunnelmaa saat jouluisilla koristeilla. Hyödynnä esimerkiksi hauskat nimikkopiparit pöytäjärjestyksen ilmoittamiseen. Myös perinteinen piparkakkutalo saattelee varmasti oikeanlaiseen tunnelmaan. Jos sokerin sulattaminen ja käyttäminen liimana tuntuu vaikealta, tee hauska piparikaupunki lasipurkkiin!

Piparkakkujen uudet muodot

Piparkakut ovat monelle ehdottomia joulun ajan herkkuja. Valmista taikina alusta asti itse tai säästä aikaa ja käytä kaupan valmista taikinaa. Joulupiparit, sokerikuorrutteet ja muut koristeet voit ostaa myös valmiina ja pitää yhtenä pikkujouluillan ohjelmanumerona koristelupajan! Jos pidät piparkakkujen mausta, kokeile yhdistää maut vaikkapa leivonnaisissa tai popcornissa.

Piparkakut vohveliraudalla kuvitus Kuvassa: Piparkakut vohveliraudalla

Joulutortut eri täyttein

Joulutorttuhin saa hauskaa vaihtelua muotoilemalla ne uudella tavalla. Mielikuvituksen voi antaa laukata tai ideoita uusiin hauskoihin torttumuotoihin voi löytää myös täältä. Joulutorttujen täytteen ei myöskään tarvitse aina olla luumu- tai omenahilloa. Valitkaa täytteeksi perheen herkkujuustoa, jonka voi yhdistää hillon kanssa tai jotain muuta suolaista täytettä.

Lohitähtitortut (680x300) Kuvassa: Lohitähtitortut

Jouluiset pikkuherkut

Pikkujouluihin voi laittaa tarjolle pieniä suolaisia tai makeita sormisyötäviä. Pienet suupalat maistuvat usein sekä pienille että suuremmillekin juhlijoille. Lähes kaikki pikkuherkut ovat erittäin helppoja ja nopeita valmistaa, eikä niissä tarvita monia eri ainesosia. Tarvittaessa voit vaihtaa esimerkiksi juustot miedompiin vaihtoehtoihin.

Hauska ja värikäs idea on myös koota jouluinen herkkutarjotin, josta löytyy jokaisen pikkujouluvieraan mieliherkkuja.

Brownie-joulukuusi 2022 (680x300) Kuvassa: Brownie-joulukuusi

Jaettavaksi ja isompaan nälkään

Suolaiset piirakat ovat helppo tarjottava isommalle porukalle, tai kun nälkä täytyy saada taltutettua. Tee kerralla koko pellillinen, josta riittää varmasti kaikille. Piirakoita tehdessä voi oikaista valmilla piirakkapohjalla tai käyttää pohjana valmista voitaikinaa.

Poropiirakka pellillinen kuvitus Kuvassa: Poropiirakka

Pikkujoulujen herkut kätevästi myös verkkokaupasta!