K-Ruoka-sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
Pikkujoulumenu koko perheelle

Pikkujoulumenu koko perheelle

Lapset odottavat malttamattomana joulua jo viikkoja ennen jouluaattoa. Joulunodotuksen aiheuttamaa innostusta ja jännitystä voi helpottaa järjestämällä pikkujoulut, joiden tarjoilut ovat myös perheen pienempien mieleen. Kun otat lapset auttamaan herkkujen tekemisessä, säilyy kaikilla varmasti juhlamieli!

Jokainen tuntee lastensa makumieltymykset parhaiten, mutta järjestettäessä juhlia kannattaa noudattaa muutamaa yleistä ohjetta, etenkin jos paikalle saapuu myös vieraita. Pienet lapset eivät useinkaan ole tottuneet kaikkein voimakkaimpiin makuihin. Pöytään kannattaakin kattaa suhteellisen varmoja herkkuja, joissa kuitenkin maistuvat jouluiset maut.

Tunnelmaa saat jouluisilla koristeilla. Hyödynnä esimerkiksi hauskat nimikkopiparit pöytäjärjestyksen ilmoittamiseen. Myös perinteinen piparkakkutalo saattelee varmasti oikeanlaiseen tunnelmaan. Jos sokerin sulattaminen ja käyttäminen liimana tuntuu vaikealta, tee hauska piparikaupunki lasipurkkiin!

Piparit ja tortut

Piparkakut ja joulutortut ovat monelle ehdottomia joulun ajan herkkuja. Valmista taikinat alusta asti itse tai säästä aikaa ja käytä kaupan valmiita taikinoita. Joulupiparit, sokerikuorrutteet ja muut koristeet voit ostaa myös valmiina ja pitää yhtenä pikkujouluillan ohjelmanumerona koristelupajan! Jos pidät piparkakkujen mausta, kokeile yhdistää maut juustokakussa, leivonnaisissa tai popcornissa.

Piparkakut vohveliraudalla kuvitus Kuvassa: Piparkakut vohveliraudalla

Joulutorttuhin saa hauskaa vaihtelua muotoilemalla ne uudella tavalla. Antakaa mielikuvituksen laukata tai katsokaa ideoita alta. Joulutorttujen täytteen ei tarvitse aina olla luumu- tai omenahilloa. Valitkaa täytteeksi perheen herkkujuustoa, jonka voi yhdistää hillon kanssa tai jotain muuta suolaista täytettä.

Jouluiset pikkuherkut

Pikkujouluihin voi laittaa tarjolle pieniä suolaisia tai makeita sormisyötäviä. Pienet suupalat maistuvat usein sekä pienille että suuremmillekin juhlijoille. Lähes kaikki pikkuherkut ovat erittäin helppoja ja nopeita valmistaa, eikä niissä tarvita monia eri ainesosia. Tarvittaessa voit vaihtaa esimerkiksi juustot miedompiin vaihtoehtoihin.

Suklaiset minipretzelit kuvitus Kuvassa: Suklaiset minipretzelit

Hauska ja värikäs idea on myös koota jouluinen herkkutarjotin, josta löytyy jokaisen pikkujouluvieraan mieliherkkuja.

Jaettavaksi ja isompaan nälkään

Suolaiset piirakat ovat helppo tarjottava isommalle porukalle, tai kun nälkä täytyy saada taltutettua. Tee kerralla koko pellillinen, josta riittää varmasti kaikille. Piirakoita tehdessä voi oikaista valmilla piirakkapohjalla tai käyttää pohjana valmista voitaikinaa.

Poropiirakka pellillinen kuvitus Kuvassa: Poropiirakka

Luo kotiin pikkujoulutunnelmaa