Joulu
Pikkujoulumenu koko perheelle

Pikkujoulumenu koko perheelle

Lapset rakastavat joulua ja joulunodotusta. Mikä olisikaan parempi tapa aloittaa joulukausi, kuin järjestää pikkujoulut mahtavine tarjoiluineen. Kun otat tarjoiluja suunnitellessa myös pienimmät juhlijat huomioon, tulee juhlasta ikimuistoinen koko perheelle.

Jokainen tuntee lastensa makumieltymykset parhaiten, mutta järjestettäessä juhlia, kannattaa noudattaa muutamaa yleistä ohjetta. Lapset eivät useinkaan ole tottuneet kaikkein voimakkaimpiin makuihin, ja pöytään kannattaakin kattaa suhteellisen varmoja herkkuja, joissa kuitenkin maistuvat jouluiset maut.

Joulufiilistä pienillä nikseillä

Kata pöytä kauniiksi, luo tunnelmaa joulukoristeilla ja tee nimikkopipareita plaseeraukseksi. Jokainen voi syödä omansa joko juhlan aikana tai myöhemmin joulukauden edetessä.

Piparkakkutalo on oleellinen osa jouluista koristusta. Valmista se etukäteen tai ota yhdeksi ohjelmanumeroksi pikkujouluissa. Valmiilla piparkakkutalon kaavoilla tekeminen on vaivatonta ja mukavaa.

Pientä jouluista naposteltavaa

Pikkujouluihin voi laittaa tarjolle pieniä sormisyötäviä. Pienet suupalat maistuvat usein sekä pienille että suuremmillekin juhlijoille. Kata pöytään esimerkiksi perunarieskoja poro- tai lohitäytteellä, lihapullia ja joululimppua. Valmista jälkiruoaksi puolestaan näyttävä hedelmäkuusi.

Joulun makuun pidemmällä kaavalla

Myös lasten kanssa voi herkutella pidemmän kaavan mukaan. Alkuruoaksi sopivat jouluisen muodon saaneet käpynakit ja porkkanatikut. Pääruoaksi sopii esimerkiksi lihamureke sekä perunasta, lantusta ja porkkanoista valmistettu jouluinen juureskiusaus ja vihersalaatti. Lopuksi vielä suut makeaksi riisipuuron muunnelmalla eli kookosriisillä ja marjakastikkeella.