Seitankinkku haastaa perinteisen kinkun

Seitankinkku haastaa perinteisen kinkun

Päivitetty 12.11.2018

Joulun kruunaa nykyään monessa kodissa paistuva seitankinkku. Seitankinkku on perinteisen joulukinkun näköinen mutta kasvissyöjälle sekä vegaanille sopiva vegaaninen kinkku.

Jos joulu ei tunnu joululta ilman kinkkua, voi vehnägluteenista valmistettu seitankinkku olla hyvä vaihtoehto. Tästä voit katsoa seitankinkun reseptin.

Seitanissa on lihan kaltainen sitkeä ja kiinteä rakenne. Se sisältää paljon proteiinia ja käsittelemättömänä se on lähes rasvatonta. Koristele ja nauti seitankinkku perinteisen joulukinkun mukaan. Seitan -ja tofuruuat ovat monipuolisia juuri niiden muunneltavuuden vuoksi. Koska ruoan perusmaku on neutraali, niistä saa maustamalla juuri sellaisia, kuin itse haluaa. Seitankinkkua pitää maustaa reilusti, jotta siihen saa kunnolla makua.

Seitankinkku lisää kasvissyöjän ja vegaanin joulupöytään kaivattua vaihtelua, sekä proteiinipitoisen lisän laatikoiden syömisen lisäksi. Kinkku kannattaa tehdä muutamaa päivää ennen joulupöytään nostamista, sillä se ehtii vetäytyä ja maustua silloin kunnolla. Vegaanisen herkun voi tarjoilla kylmänä tai lämpimänä.

Seitankinkku säilyy hyvin jääkaapissa ja sen voi myös pakastaa. Lopun seitankinkun voi myös leikata ohuiksi lastuiksi, paistaa öljyssä pannulla ja tarjota esimerkiksi pitaleipien täytteenä.

Herkkuja joulupöytään

    Sinua saattaisi kiinnostaa