Oikopolku stressittömään jouluun

Oikopolku stressittömään jouluun

Julkaistu 22.5.2018

Näin harpot jouluun kymmenessä päivässä.

1. 15.12.
Tee joulun lahjahankinnat. Jos et tiedä, mitä ostaisit lahjaksi, lahjakortti toimii aina.

2. 16.12.
Tarkasta, että kotoasi löytyy joulun tärkeät tunnelmantekijät: kynttilät (tavalliset ja ledit), glögitiiviste, rusinat, mantelit ja tietenkin jotkin kivat lautasliinat kattaukseen.

3. 17.12.
Tee joulun juomaostokset ja varaa kaappiin hilloja, juustoja ja keksejä. Niistä on helppo loihtia tarpeen tullen alkupalat, jälkiruoka, pieni yöpala tai näyttävä juustotarjotin. Hillot ostat tietenkin kaupasta valmiina. Kokeile esimerkiksi mainiota Pirkka Parhaat viikunahilloa.

**4. 18.12. **
Ettei touhu menisi vain kiiruhtamiseksi kohti aattoa, levähdä tänään ja pidä pieni glögihetki ystävien kanssa. Teet hetkessä esimerkiksi helpot pienet cocktailpalat.

5. 19.12.
Pyhitä päivä suklaaostoksille. Valitse omat joulusuklaat ja paikkaa myös viimeiset aukot lahjalistassasi suklaalla. Valinnoissa sinua auttaa suklaatesti.

6. 20.12.
Paketoi joululahjat. Katso vinkiksi maailman helpoimmat paketointi-ideat.

7. 21.12.
Katso ideoita joulun kalapöytään ja tee lista kalaherkuista, jotka noudat kotiisi helposti kaupan kalatiskiltä (graavilohi, mäti) tai kylmähyllystä (sillit ja muut kalasäilykkeet) viimeisellä kauppareissulla ennen joulua. Muista myös perunat ja rosolli!

8. 22.12.
Tee joulun ruokaostokset. Osta tarvitsemasi määrä valmista kinkkua lihatiskiltä tai hanki pieni valmiiksi paistettu kinkku ja kuorruta se kauniiksi ohjeen mukaan.

9. 23.12.
Tänään voit levähtää, mutta katso jo valmiiksi, miten tuunaat aattona kaupan valmislaatikoista gourmet-versiot.

10. 24.12.
On aika keittää riisipuuro ja aloittaa joulu! Jos haluat oikaista myös tässä, osta valmis Pirkka riisipuuro tai valmista puuro mikrossa.