Taatelikakku on joulun klassikkoleivonnainen

Taatelikakku on joulun klassikkoleivonnainen

Erilaiset kuivakakut eli kahvikakut ovat suosittuja leivonnaisia. Joulu on erityisesti makean taatelikakun sesonkia.

Taatelikakkureseptit

Perinteinen taatelikakku leivotaan soseutetuista pehmeistä taateleista. Joulukakkuun taas on käytetty taateleita, aprikooseja ja kirsikoita. Kinuskinen pähkinä-taatelikakku täytetään omenasoseella. Herkullinen ja näyttävä kakku saa päälleen kinuskikuorrutuksen, taateleita ja pähkinöitä. Kirsikkainen taatelikakku saa lisämakua hasselpähkinärouheesta ja säilykekirsikoista. Mehevä kahvi-taatelikakku maustetaan vahvalla kahvilla. Taatelit voi halutessaan korvata myös kuivatuilla luumuilla.

Taatelikakut säilyy yleensä todella pitkään mehevänä ja sopivat erityisen hyvin ruokalahjaksi tai myyjäisiin.

Kokeile myös näitä taateliherkkuja

Banaani-taatelikakku leivotaan tuoreista taateleista ja kypsistä banaaneista. Koristeeksi kakku saa hasselpähkinä-vaahterasiirappi seoksen. Gluteeniton reseptin on peräisin Kahvia ja kasvisruokaa -blogista.

Perinteisen rengaskakkuvuoan sijaan taatelikakun voi leipoa myös pellillä. Vegaaninen ja gluteeniton vaihtoehto joululeivontaan ovat tahmean makeat taatelikakkuneliöt, jotka tarjotaan kookoskinuskikastikkeen kanssa.

Taatelikakkuja jouluksi

Sinua saattaisi kiinnostaa