Taatelikakkureseptit
Perinteinen taatelikakku leivotaan soseutetuista pehmeistä taateleista. Joulukakkuun taas on käytetty taateleita, aprikooseja ja kirsikoita. Kinuskinen pähkinä-taatelikakku täytetään omenasoseella. Herkullinen ja näyttävä kakku saa päälleen kinuskikuorrutuksen, taateleita ja pähkinöitä. Kirsikkainen taatelikakku saa lisämakua hasselpähkinärouheesta ja säilykekirsikoista. Mehevä kahvi-taatelikakku maustetaan vahvalla kahvilla. Taatelit voi halutessaan korvata myös kuivatuilla luumuilla.
Taatelikakut säilyy yleensä todella pitkään mehevänä ja sopivat erityisen hyvin ruokalahjaksi tai myyjäisiin.
Kokeile myös näitä taateliherkkuja
Banaani-taatelikakku leivotaan tuoreista taateleista ja kypsistä banaaneista. Koristeeksi kakku saa hasselpähkinä-vaahterasiirappi seoksen. Gluteeniton reseptin on peräisin Kahvia ja kasvisruokaa -blogista.
Perinteisen rengaskakkuvuoan sijaan taatelikakun voi leipoa myös pellillä. Vegaaninen ja gluteeniton vaihtoehto joululeivontaan ovat tahmean makeat taatelikakkuneliöt, jotka tarjotaan kookoskinuskikastikkeen kanssa.