Joulun paras taatelikakku on klassikkoleivonnainen

Joulun paras taatelikakku on klassikkoleivonnainen

Päivitetty 2.11.2023

Joulu on erityisesti makean taatelikakun sesonkia! Taatelikakku on paras klassikkoleivonnainen jouluun, jota voi tarjota niin joulupöydässä kuin viedä joululahjaksi tuttaville. Taatelikakku on ihanan mehevä ja usein parhaimmillaan parin päivän päästä. Kokosimme parhaat taatelikakkureseptit yhteen, löydä oma suosikkisi!

Taatelikakkureseptit

Jouluna suosittu ja perinteinen taatelikakku leivotaan soseutetuista pehmeistä taateleista. Taatelikakun voi mukailla myös jouluiseksi täytekakuksi. Jouluiseen kuivakakkuun on käytetty lisäksi aprikooseja ja kirsikoita. Herkullinen ja näyttävä kakku saa puolestaan päälleen kinuskikuorrutuksen, taateleita ja pähkinöitä. Tänä vuonna voit kokeilla myös paistettua juustokakkua, jossa maistuvat taatelit sekä appelsiini.

Taatelikakut säilyvät yleensä todella pitkään mehevänä ja sopivat erityisen hyvin ruokalahjaksi tai myyjäisiin. Taatelit voi resepteissä halutessaan korvata kuivatuilla luumuilla.

Suosituimmat taatelikakkureseptit:

Taatelikakku (680x300) Kuvassa: Taatelikakku

Kokeile myös näitä taateliherkkuja

Perinteisen rengaskakkuvuoan sijaan taatelikakun voi leipoa myös pellillä tai muffineiksi. Taateleista saa valmistettua mitä parhaimpia pikkuherkkuja, joita voi laittaa tarjolle naposteltavaksi kahvin kera. Myös vegaanisia ja/tai gluteenittomia vaihtoehtoja joululeivontaan löytyy.

Taatelineliöt (680x300) Kuvassa: Taatelineliöt

Taatelikakun ainekset kätevästi myös verkkokaupasta!