Tee itse ihanat joulukalenterit

Tee itse ihanat joulukalenterit

Päivitetty 23.9.2020

Itse tehty joulukalenteri kruunaa joulunodotuksen. Poimi vinkit ja askartele lähimmäisillesi joulumieltä!

1. Roikkuvat tötteröt

Totterot

Leikkaa kartongista neliönmallisia paloja ja rullaa sekä nido tai teippaa kartongit tötteröiksi. Kiinnitä tötteröt pyykkipojilla naruun. Tötteröihin mahtuu pieniä herkkupaloja tai paperiin käärittyjä lahjoja. Tämä kalenteri sopii niille, jotka eivät ole liian uteliasta sorttia.

2. Yllätyspussukat

Sukat

Koristele pienet kangaspussukat joulun värein ja ripusta pussit henkariin. Valmiita kangaspusseja löytyy askarteluliikkeistä tai vaihtoehtoisesti voit ommella pussukat itse. Sisälle sopivat niin pienet lelut, lorut kuin herkutkin.

3. Joulun vuokakalenteri

Vuokakalenteri

Muffinivuoka muuntuu kalenteriksi! Teippaa kahden muffinivuoan päälle pyöreät kartonkiläpyskät ja täytä kolot yllätyksillä.

4. Leikattava pukinparta

Pukinparta

Kartongista askarreltu leikattava partakalenteri sopii niille, jotka eivät ole materian perään, mutta laskevat kuinka monta aamua on jouluun. Leikkaa päivittäin saksilla kaistale partaa pois.

5. Yllärikuoret

Kuoret

Helppo joulukalenteri syntyy kirjekuorista ja sopii litteistä lahjoista pitäville. Rustaa kirjekuorikalenteriin jatkokertomus tai jemmaa niihin pieniä itse tehtyjä lahjakortteja.