Tee itse jouluinen valotaulu

Tee itse jouluinen valotaulu

Päivitetty 2.11.2020

Valotaulu on helppo tehdä itse. Sen valo luo pehmeää tunnelmaa ja taulu valmistuu kierrätyskankaasta helposti ja edullisesti.

Kierrätyskeskuksesta ja kirpputoreilta löytyy persoonallisia kankaita ja tapetteja, joista voi askarrella sisustukseen sopivan valotaulun pienellä vaivalla ja rahalla.

Maisemakangas sopii ympärivuotiseen käyttöön. Jouluisen tyylin saat käyttämällä kangasta, jossa on esimerkiksi kynttelikkö, tähtitaivas tai tonttuja lyhtyjen kanssa hiippailemassa. Vain mielikuvitus on rajana. Voit ostaa mieleistäsi kangasta tai tapettia myös rautakaupasta.

Jouluvalotaulu lopputulos 680

Jos haluat sijoittaa valotauluun hieman enemmän, voit painattaa kankaalle lumisen kuvan vaikkapa lapsuudenkodistasi tai mökkimaisemastasi, ja valmistaa taulun mielimaisemastasi.

Näitä tarvitset:

 • kangasta, tapettia tai tukevaa paperia
 • eristyslevyä, styroksia tai canvas-taulu
 • mattoveitsi tai muu terävä veitsi
 • nitoja
 • sakset
 • teräväkärkinen ruuvimeisseli
 • teippiä
 • kevyet sisäkäyttöön tarkoitetut led-valot, joissa on patteripesä

( - kangasliimaa )

Jouluvalotaulu tarvikkeet 680

Tee näin:

 1. Sovita valitsemasi kangas eristyslevyn päälle ja leikkaa levy mattoveitsellä sopivan kokoiseksi. Mittaa ja leikkaa kangas levyn kokoon sopivaksi ja jätä reunoille noin 10 cm ylimääräistä kangasta, jotta sen saa kiinnitettyä taulun takaosaan napakasti kiinni.

Jouluvalotaulu vaihe1 680

 1. Pingota kangas levyn päälle ja kiinnitä se eristyslevyyn nitojalla ja/tai kangasliimalla. Leikkaa tarvittaessa ylimääräinen kangas pois, tai käännä reunat kauniisti ja nido ne napakasti kiinni.

Jouluvalotaulu vaihe2 680

 1. Paina eristyslevyyn sormella etupuolelta paikat, joihin haluat sijoittaa lampun. Tee samaan tahtiin ruuvimeisselillä reikiä levyyn. Riittää, että levyyn tulee led-lampun kokoinen kolo, reiän ei tarvitse mennä kankaaseen saakka. Tee haluamasi määrä reikiä sopiviin kohtiin taulun taakse. Voit lisätä reikiä sitä mukaa, kun sovitat lamppuja, ja näet mitkä paikat kaipaavat vielä valoa.

Jouluvalotaulu vaihe3 680

 1. Paina led-valot reikiin ja kiinnitä valonauha teipillä litteäksi taulun taakse. Teippaa myös patterikotelo taulun takaosaan kiinni sellaiseen paikkaan, josta valot on helppo laittaa päälle.

Jouluvalotaulu vaihe4 680

 1. Aseta taulu seinälle ja nauti sen tuomasta tunnelmasta.

Jouluvalotaulu vaihe5 680