Tee itse kauniit joulukoristeet

Tee itse kauniit joulukoristeet

Päivitetty 24.9.2020

Ihanimmat joulukoristeet syntyvät itse tehden. Kummat valitset: suloisen syötävät joulukoristeet vai tyylikkäät valkoiset joulukoristeet?

Lue 10 vinkkiä kauniiden joulukoristeiden valmistukseen ja korista koti joulun tunnelmaan. Syötävistä joulukoristeista syntyy hauskoja pikkulahjoja ystäville ja työkavereille. Valkoisen joulun helpot ja tyylikkäät koristeet syntyvät yksinkertaisista elementeistä. Voit kokeilla samoja ideoita myös värillisinä.

1. Syötävän hyvät punakuonot

Nämä hupsunhauskat porot karkkitankosarvineen kiinnittävät takuuvarmasti lasten huomion. Sido kaksi karkkitankoa yhteen langalla ja liimaa lankaan hassut silmät sekä punainen nenä. Yhdelle porolle sopisi villahuivi kaulaan ja toiselle rusetti päähän.

Karkkikepit

2. Joulun tuoksuiset sitrushedelmät

Painele mausteneilikoita appelsiineihin ja muihin sitrushedelmiin. Vapauta sisäinen taitelijasi ja muodosta kauniita kuvioita hedelmien pinnalle.

Hedelmät

3. Lumihiutalepiparkakut

Herkät lumihiutalepiparkakut tuovat valkeutta ja juhlavuutta joulukuuseen. Painele piparkakkutaikinasta lumihiutaleiden mallisia piparkakkuja, paista uunissa ja koristele valkoisella tomusokerikuorrutteella. Lue myös uudet ideat pipareiden koristeluun.

Lumihiutalepiparit

4. Pikkuruiset piparitalot

Suloiset piparkakkutalot koristavat herkullisesti joulupöytää sekä joulukuusta.

Piparkakkutalo

5. Kuivatut hedelmät koristamassa kuusta

Kuivatut hedelmät ovat kauniin muotoisia. Sido kuivatut omena- tai päärynäviipaleet jouluisella nauhalla ja ripusta kuusenoksille.

Omenakoristeet

6. Simppeli käpynauha

Yksinkertainen ja kaunis kattauksen koristus on helppo tehdä. Kerää ulkoa käpyjä ja sudi niihin vähän liimaa. Pyörittele käpyjä glitterissä ja sido lopuksi kauniiseen nauhaan. Voit myös halutessasi ripustaa nauhan roikkumaan.

Tarvikkeet: käpyjä, liimaa, glitteriä ja nauha.

7. Elegantit pyykkipoikatähdet

Pyykkipojat saavat uuden elämän, kun liimaat ne tähdeksi. Irrota pyykkipojista metallinen jousiosa ja sudi niiden selkäpuolelle liimaa. Tee ensin sakaraosat painamalla selät yhteen, liimaa vasta sitten tähti kokonaiseksi. Käytä liimaa joka kuivuu läpinäkyväksi. Tähdet voi ripustaa vaikka kuuseen, ikkunaan tai jättää koristamaan pöytää. 

Tarvikkeet: pyykkipoikia ja liimaa.

Elegantit pyykkipoikatähdet

8. Personoidut kirjekuoret ja paketit

Kuka tahansa osaa tekstata kauniisti, kun käyttää kirjainleimasimia. Koristele leimoilla kirjekuoret ja kortit, tai nimikoi niillä joululahjapaketit. 

Vinkki! Lähetä postissa lumihiutaleita sinnekin, missä joulu ei ole valkea. Leikkaa kreppipaperista lumihiutale oman taitotasosi mukaan (yksinkertaisimmillaan pyöreä pallo!) ja liimaa se kirjekuoreen.

Tarvikkeet: kirjainleimasimia, kirjekuoria, kreppipaperia ja liimaa.

Personoidut kirjekuoret ja paketit

9. Ihastuttavat pitsikuuset

Joulun helpoimman koristeen pyöräytät puolikkaasta kakkupaperista, jonka kiinnität kartioksi läpinäkyvällä teipillä. Erikokoisista kuusista saat kauniin asetelman pöydälle tai lipaston päälle. Koristele kuuset halutessasi tarroilla. Lisää tunnelmaa saat sujauttamalla kartion alle led-kynttilän.  

Tarvikkeet: kakkupaperia, teippiä, (tarroja ja led-tuikkuja).

Ihastuttavat pitsikuuset

10. Joulukranssit

Joulukranssi on helppo tehdä itse. Tekisitkö muhkean havukranssin vai kokoaisitko joulukranssin mieluummin trendikkäästä eukalyptuksesta ja kuivakukista - katso ohjeet 3 erilaiseen joulukranssiin!

joulukranssi havukranssi 680x680

Askartelutarvikkeita löydät K-Citymarketien valikoimista.

Koristele koti jouluun