Toffee on suussasulava joululahja

Toffee on suussasulava joululahja

Mikä on makea, tahmainen, sulaa suussa ja on mitä mainioin itse tehty joululahja? Toffee tietysti! Itse tehtyä joulutoffeeta on helppo myös maustaa sesonkiin sopivilla raaka-aineilla, kuten manteleilla, karpaloilla ja kaakaolla.

Näin teet toffeen itse

Toffee syntyy kun kuumennat kattilassa voita, kuohukermaa, sokeria ja siirappia miedolla lämmöllä kiehuvaksi. Sekoita seosta koko ajan ja ole tarkkana, sillä se saattaa helposti kuohua keitettäessä. Toffee valmistuu noin 20 minuutissa. Jos olet epävarma seoksen valmistusajasta voit tehdä kuulakokeen: Tiputa muutama pisara kuumaa toffeeseosta kylmään veteen. Jos pisarat jähmettyvät, on seos sopivaa.

Jos haluat maustaa toffeen, kannattaa mausteet kuten mantelirouhe tai karpalohiput lisätä joukkoon tässä vaiheessa.

Kaada toffeeseos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja anna seoksen jähmettyä huoneenlämmössä. Leikkaa valmis toffee paloiksi ja asettele kauniiseen lahjarasiaan tai kääri sellofaaniin. Toffeekerrosten väliin kannattaa laittaa leivinpaperiaa, jotta toffeet eivät tarraa kiinni toisiinsa tai vaihtiehtoisesti kääriä toffeepalat kauniisti yksittäin selllofaaniin.

Kokeile näitä:

Muista myös fudgettryffelit ja raakamakeiset.