Vappu Pimiän ja Harri Syrjäsen joulubravuurit

Vappu Pimiän ja Harri Syrjäsen joulubravuurit

Julkaistu 21.5.2018

Mitä tänään syötäisiin? -ohjelman kokeilla Vappu Pimiällä ja Harri Syrjäsellä on omat jouluerikoisuutensa. Toiset ovat upouusia ja toiset lapsuudesta tuttuja. Vappu ja Harri kertovat omat julubravuurinsa ja tarinat niiden takana.Vappu PimiäMitä tänään syötäisiin? -kokki, juontaja, ruokakirjailija

VappuEnsin tuli limppu

“Olimme aina viettäneet joulua vanhempien perheissä, mutta kaksi vuotta sitten meillä oli ensimmäinen niin sanottu oma joulu. Sain idean, että teen joka vuosi jotain uutta omaan joulupöytään. Ensimmäisenä vuonna se oli saaristolaislimppu ja toisena vuonna skagenröra. Ajattelin, että uutuus vaihtuu joka vuosi, mutta nämä ovat jääneet. Saa nähdä, tuleeko uusia ruokalajeja joka vuosi vain lisää!

Skagenröraa olen muuntanut perinteisestä sen verran, että korvaan puolet majoneesista crème fraîchella. Niin siitä tulee raikkaampi. Lapsuudenkodissani on aina syöty paljon erilaista kalaa jouluna, ja saaristo laislimppu on erityisesti kalojen ja skagenröran kanssa ihanaa. 

Reseptistä tulee kaksi kunnon leipää, joten toisen voi antaa lahjaksi tai viedä vaikka myyjäisiin. Leipähän säilyy 2–3 viikkoa.

Katso resepti: saaristolaislimppu ja skagenröra

Lohta loppuun asti Harri

Harri Syrjänen M_itä tänään syötäisiin? -kokki_

"Tämä sama kylmäsavulohipiirakka on kuulunut perheemme joulupöytään siitä asti, kun tein sitä  ensimmäisen kerran 12-vuotiaana. Olen aina välillä yrittänyt ehdottaa, että mitä jos tehtäisiin jotain muuta tänä jouluna, mutta vastaus on ollut ehdoton ei. Kylmäsavulohipiirakka on siis ilmeisesti joulupöydässämme hamaan loppuun asti. Lämpimän piirakan kanssa tarjoan tällä kertaatrendikästä kahvikupista hörpättävää lihalientä."

Katso resepti: Kylmäsavulohipiirakka ja hörppyliemi