Viinit joulun Bocuse d'Or menulle
Julkaistu 1.12.2022Suomen Bocuse d’Or -edustaja, tähtikokki Johan Kurkela, on loihtinut mestaruustason joulumenun kotikeittiöön. Teimme menun ennakkoon ja valitsimme pääruualle ja jälkiruualle sopivat viinit. Tässä suosituksemme. Maukasta joulua hyvän ruoan äärellä!
Pääruoka
Porsaan ulkofileetä ja paahdettua maa-artisokkaa: El Coto Crianza
Runsaat ja aromikkaat viinit ovat hyvä valinta, kun katat pöytään lihaisia ruokia. Mehevät ja hilloiset punaviinit ovat keskitäyteläisiä, täyteläisiä tai erittäin täyteläisiä viinejä, joita yhdistävät kypsä marjaisuus ja hilloinen paksuus.Voit löytää viineistä kirsikka- tai metsämarjahilloisia ja tumman luumuisia aromeja. Kypsät tanniinit tuovat viineihin ruokapöytään tarvittavan ryhdin.
- Espanja, 13,95 €/0.75l
- lisää tietoa ››
Jälkiruoka
Karpalo-clafoutis: Gancia Moscato d’Asti
Makea, keskihapokas, persikkainen, kukkainen, hunajainen. Mainio jälkiruokaviini.
- Italia, 11,98 €/0.75l
- lisää tietoa ››