Verkkokaupan kirjautuminen on uudistunut! Lue lisää täältä.
Herkullisimmat ruoat juhannuspöytään

Herkullisimmat ruoat juhannuspöytään

Koivuvihdan tuoksu ja juhannuskokon liekkien ritinä luovat tunnelmaa, kuten juhannuksen makumaailmakin - juhannuksen ruoat ovatkin tärkeä osa juhlaa!

Kesän ja valon juhlaa juhlitaan yhdessä perheen tai ystävien kanssa, usein mökillä luonnon keskellä. Koivuvihdan tuoksu ja juhannuskokon liekkien ritinä luovat tunnelmaa, kuten juhannuksen makumaailmakin - juhannuksen ruoat ovatkin tärkeä osa juhlaa!

Juhannus maistuu mansikalta 

Ensimmäiset kotimaiset avomaan mansikat kypsyvät yleensä juhannukseksi. Mansikka sopii tarjottavaksi läpi koko menun, aina alkujuomasta jälkiruokaan.

Aloita mansikkamenu skoolaamalla kylmällä raparperi-mansikkamehulla. Valmista alkuruoaksi raikas mansikka-fetasalaatti, joka maistuu varmasti myös pienemmille juhlijoile.  Pääruokana hurmaa grillattu broileri mansikkasalsalla. Kruunaa juhannusateria purkista tarjoiltavilla lime-juustokakuilla mansikoilla höystettynä.

image

Kalaa juhannuspöytään

Juhannusillan tunnelmassa maistuu keskikesän sesonkiruoka, kala. Kokeile rohkeasti kalan graavaamista itse ja nauti se uusien perunoiden, ruis- tai saaristolaisleivän kanssa. Silli kuuluu juhannyspöytään ja siitä voi tarjota vaikka muutamaakin eri versiota. Kata kalapöytään esimerkiksi gremolatasilliä ja kapris-jogurttisilliä.

Hieman perinteistä poikkeava kalaherkku juhannuspöytään on ceviche, limetillä raakakypsytetty kalaruoka - tee sitä lohesta tai siiasta.

Kansalliskalamme ahven on useiden juhannuspöytien kuningas. Ahven on
Suomen yleisin kalalaji, joka nappaa onkeen helposti - juhannusaaton aktiviteetteihin
sopiikin mainiosti koko perheen kalareissu! Saaliiksi saatu tai kalatiskiltä haettu ahven valmistuu esimerkiksi grillin hiilloksella. Aasian makuja juhannuspöytään tuo seesamiahvensalaatti.

image

Uudet perunat - juhannuksen odotetuin herkku?

Juhannus on myös ensimmäisten kotimaisten, kullankeltaisten varhaisperunoiden juhla. Mikä maistuisikaan pitkän talven jälkeen paremmalle, kuin merisuolavedessä keitetyt uudet perunat tillin ja voin kera?

Yllätä juhannusvieraat valmistamalla perunat uudella tavalla, ja nakkaa uudet perunat grilliin! Raikkaan vaihtoehdon perinteiselle perunasalaatille antaa kreikkalainen peruna-tsatsikisalaatti ja makkaralle pariksi sopii dijon-perunasalaatti.

image