Herkullisimmat ideat juhannuspöytään!

Herkullisimmat ideat juhannuspöytään!

Koivuvihdan tuoksu ja juhannuskokon liekkien ritinä luovat tunnelmaa, aivan kuten juhannuksen makumaailmakin! Juhannusruoka on tärkeä osa juhlaa, joten siihen on perusteltua panostaa. Nappaa tästä ihanat juhannusreseptit ja parhaat vinkit juhannuksen menun suunnitteluun!

Kalaa juhannuspöytään

Graavikala maistuu herkulliselta juhannusmenun alkuruokana ja sopii ihanasti yhteen uusien perunoiden tai saaristolaisleivän kanssa. Myös sillit kuuluvat alkuruokapöytään! Kun haluat pelata varman päälle, valmista juhannuspöytään savustettua tai loimutettua lohta – nämä kaksi kalaherkkua ovat takuuvarmoja hittejä!

Kokeile näitä:

Sillikranssi 680x300 Kuvassa: Sillikranssi

VINKKI! Hieman perinteistä poikkeava, mutta sitäkin freesimpi kalaherkku juhannuspöytään on ceviche, limetillä raakakypsytetty kalaruoka. Tee sitä lohesta tai siiasta.

Uudet perunat - juhannuksen odotetuin herkku?

Juhannus on myös ensimmäisten kotimaisten, kullankeltaisten varhaisperunoiden juhla. Mikä maistuisikaan pitkän talven jälkeen paremmalle, kuin merisuolavedessä keitetyt uudet perunat tillin ja voin kera?

Herkkuja uusista perunoista:

Varhaisperunasalaatti 680x300 Kuvassa: Varhaisperunasalaatti

VINKKI! Kun keität perunoita, keitä niitä aina extraa, sillä yli jääneistä perunoista saa näppärästi ihania perunasalaatteja!

Juhannus maistuu mansikalta

Ensimmäiset kotimaiset avomaan mansikat kypsyvät yleensä juhannukseksi. Superfani valmistaa menun, jossa mansikka maistuu aina alkujuomasta jälkiruokaan!

Kokeile näitä: . Valmista alkuruoaksi raikas mansikka-fetasalaatti, joka maistuu varmasti myös pienemmille juhlijoille! Pääruokana hurmaa grillattu broileri mansikkasalsalla. Kruunaa mansikkainen juhannusateria mansikkakakulla, mansikkapiirakalla tai mansikkajuustokakulla!

Mansikka-juustokakku 680x300 Kuvassa: Helposti valmistuva mansikkajuustokakku.