K-Ruoka-sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
Juhannuksen tuoreimmat juomavinkit

Juhannuksen tuoreimmat juomavinkit

Kippistele keskikesän juhlaa raikkailla alkoholittomilla cocktaileilla eli mocktaileilla. Nauti ruoan kanssa limellä maustettua olutjuomaa ja kruunaa jälkiruoka kauniin värisellä mustikka- tai raparperimehujuomalla!

Jokakesäiset takuuvarmat juhannusjuomat ovat tietysti erilaiset virvoitusjuomat sekä mehut. Tarjoa klassikkojen ohessa vaihteeksi myös uusia makuja.

Itsetehty sitruunalimonadi eli lemonade 

Lemonade eli sitruunalimonadi syntyy kotikeittiössä vain neljästä raaka-aineesta: sitruunankuorista, sokerista, vedestä ja kivennäisvedestä. Raikas juoma sopii mainiosti kuumia kesäpäiviä viilentämään. Juoma tarjoillaan sitruunanviipaleilla ja jääpaloilla koristellussa lasissa.

image

Mustikkajuoma

Pirkka Luomu mustikkamehutiivisteestä, Pirkka Parhaat Tonic -virvoitusjuomasta ja mustikoista syntyy nopeasti näyttävä alkoholiton cocktail eli mocktail. Lisää juomaan vielä tuoretta timjamia, basilikaa tai minttua. Tarjoile jääpaloilla ja sitruunaviipaleilla.

image

Koivunlehticocktail

Tämä raikas juoma on täydellinen toivottamaan kesä tervetulleeksi! Laita se valmistumaan jo edellisenä päivänä.

Kerää noin 1 litra koivunlehtiä, huuhtele ne ja kaada ämpärin pohjalle. Lisää päälle 2 litraa kiehuvaa vettä ja 3 dl hedelmäsokeria, sekoita kunnes sokeri on liuennut. Kaada päälle 4 litraa kylmää vettä, raasta sekaan kahden sitruunan kuori ja purista mehut. Muista pestä sitruunat huolella, kun käytät kuoret. Laita ämpärin päälle liina ja jätä huoneenlämpöön yöksi.

Seuraavana päivänä siivilöi ja pullota koivunlehtijuoma. Lapsetkin pitävät juomasta sellaisenaan, tai esimerkiksi limonadijääpaloilla höystettynä. Valmista juomasta aikuisten cocktail kaatamalla kuohuviinilasiin 4cl kuohuviiniä, maun mukaan makeaa tai kuivaa. Lisää päälle koivunlehtijuomaa ja koristele koivunlehti-limonadijääpalalla.

Olutta limellä ja suolalla

Nauti oluesi tänä juhannuksena raikkaan uudella tavalla. Voit käyttää mitä tahansa olutta, mutta parhaiten soveltuvat maultaan miedommat ja vaaleammat lager-oluet.

Jäähdytä lasi huurteiseksi pakkasessa. Laita suolaa lautaselle. Kostuta lasin reuna kauttaaltaan limelohkolla ja dippaa reuna suolaan. Lisää lasiin jääpaloja ja 2 rkl limemehua. Kaada sekaan olut ja nauti. Virkistävä vaikutus on taattu!

Raparperimehujuoma

Mainio juhannuksen jälkiruokajuoma syntyy helposti raparperista ja mintusta.

Aloita valmistamalla mehu. Pese noin 2 litraa raparperia ja poista huonot kannat. Leikkaa kuorineen 1-2 cm paloiksi ja laita kattilaan. Sekaan myös 1 litra vettä, 1 dl sokeria ja nippu mintun varsia. Keitä noin 30 minuuttia. Lisää yhden sitruunan mehu. Siivilöi ja pullota mehu.

Lapsille raparperimehu maistuu sellaisenaan tai esimerkiksi jäisillä mansikoilla makeutettuna. Aikuisten version saat, kun valmistat raparperimehusta ja kuohuviinistä pirskahtelevan juoman samaan tapaan kuin koivunlehticocktailin. Koristele ja viilennä mintunlehdillä ja mehujääpaloilla.

Juhannusjuomien viilentäjät

Juomatkin tarvitsevat kuumalla säällä viilennystä. Käytä perinteisten jääpalojen sijaan jäisiä mansikoita, puolukoita tai mustikoita, tai valmista erilaisia jääpaloja esimerkiksi erilaisista valmismehuista ja -limonadeista. Ennen pakkaseen laittamista lisää jokaiseen jääpalaan yrttejä, kuten minttua ja sitruunamelissaa, tai vaikkapa koivunlehti. Näin saat juomista kauniita. Marjat tai mehu- ja limonadijääpalat eivät sulaessaan laimenna juomia. Katso täältä lisää hauskoja ideoita juhannusjuomiin!