Juhannusjuhlat ovat kesän kohokohta

Juhannusjuhlat ovat kesän kohokohta

Päivitetty 14.6.2022

Juhannusjuhlat ovat monelle kesän kohokohta. Juhliin kannattaa panostaa, mutta älä stressaa turhaan, sillä parhaat juhannusjuhlat syntyvät hyvästä tunnelmasta ja seurasta.

Grilli kuumaksi

Juhannukseen sopii täydellisesti helpot ja maukkaat grilliruuat. Grillissä valmistuu hyvin lihat ja kasvikset suuremmallekin joukolle, ja muut tarjoilut voit tehdä etukäteen ennen vieraiden saapumista. Tänä kesänä grillissä paistuu perinteisten pihvien lisäksi esimerkiksi luulliset lihat kuten ribsit ja erilaiset kasvikset kurkusta kukkakaaliin. Grilliruokien kylkeen sopii hyvin esimerkiksi nektariini-fetasalaatti tai dijon-perunasalaatti. Kokeile myös juhannuksen teemaan sopivaa kesäsalaattia.

Tämän kesän suurimpiin grillikauden trendeihin kuuluvat erilaiset burgerit ja voit myös  yllättää vieraasi herkullisella burgeribuffetilla. Buffetin suurena etuna on se, että jokainen vieras saa tehtyä itse sellaisen hampurilaisen kuin haluaa.

image

Raikasta boolia ja mocktailia kesän kunniaksi

Juhannusaterialla ja saunan jälkeen maistuu raikas mocktail eli alkoholiton cocktail. Mocktaileissa maistuvat granaattiomena, mustikka ja lime. Juhannusjuhliin sopii myös hyvin esimerkiksi vaalea sangria . Värikäs booli tai raikas päärynäbooli maistuvat erinomaisesti lapsille, mutta sopivat myös aikuisille janonsammuttajiksi.

Juhlaboolin voi tarjoilla laakeasta boolimaljasta tai lasikannusta, josta juomaa voi laskea lasiin. Booli kannattaa jäähdyttää suurella jääkimpaleella, sillä se sulaa hitaammin kuin pienet jääpalat. Voit laittaa jääpalat myös erilliseen kulhoon boolin viereen, jolloin vieraat voivat itse annostella muutaman palan oman lasiinsa ja sulavat jäät eivät laimenna kulhossa olevaa boolia.

image

Tunnelmaa värikkäällä kattauksella

Oletko kutsumassa muutamia ystäviä kylään vai aiotko järjestää suuretkin juhlat? Jos olet kutsumassa useampia vieraita kylään, voit hyvin kattaa pöydän etukäteen jo vaikka edeltävänä päivänä. Juhannuksen juhlapöydässä saa käyttää rohkeasti värejä ja pöytäliinana voi käyttää esimerkiksi kaunista, vanhaa verhoa. Juhlapöytään saa helposti tunnelmaa taittelemalla lautasliinoja ja värikkäillä kukilla. Juhannuksen kattaukseen sopivat hyvin luonnonkukat tai voit myös tehdä näyttävän kukkakimpun itse omista lempikukistasi.

image