Juhannuksena leivotaan makeita klassikoita ja suolaisia maailman makuja

Juhannuksena leivotaan makeita klassikoita ja suolaisia maailman makuja

Juhannukseen sopii perinteet – joita moderni kaupunkijuhannus tosin haastaa rohkeasti. Mutta arvaatko, mitkä ajattomat herkut sopivat kaikkialle, niin järven rannalle kuin kaupungin sykkeeseen?

Rakastetut makeat klassikot

Kakkujen klassikko yöttömän yön juhlaan on mansikkakakku, jonka voi valmistaa monella tapaa. Pyöräytä perinteinen mansikkakakku tavallisella tai gluteenittomalla pohjalla. Koreampaa mansikka-suklaaruusukakkua koristavat suklaaraaste ja syötävät ruusun terälehdet, ja täytteessä käytetään Valio Viola sitruunatuorejuustoa. Myös kesän hittivihannesta raparperia voi käyttää maun mehevöittämiseen muun muassa mansikka-raparperipiirakassa. Katso kaikki makeat reseptit täältä >>

image

Makuja maailmalta suolaisissa leipomuksissa

Suolaisiin suupaloihin saa makuja maailmalta vaikka pellillisellä italalaista focacciaa tai grillattua jogurttileipää, jonka reseptissä käytetään turkkilaista jogurttia. Ruokaisampaa evästä esimerkiksi grillin äärelle ovat sliderit eli miniburgerit, joiden aasialaiset höyrytetyt sämpylät eli gua baot voi leipoa itse ja heittää väliin ihanat täytteet vaikka suoraan grillistä. Eikä kannata unohtaa perinteisiä burgereita, jotka ovat käypiä myös pääruoaksi!

image