Näitä on pakko kokeilla! Viisi viileintä vinkkiä juhannusjuomille

Näitä on pakko kokeilla! Viisi viileintä vinkkiä juhannusjuomille

Julkaistu 16.4.2018

Juhannusilta, kesämökki ja joukko hyvää seuraa, lämmin sauna ja herkkuja tirisevä grilli sekä kokko ja kylmä juotava. Tässä on monen suomalaisen resepti juhannuksen viettoon. Vaikka sääennusteet eivät helteitä lupaisikaan, kesällä juomat kuitenkin helposti lämpenevät.

Poimi tästä mukaan viisi viileän hauskaa vinkkiä juhannusjuomien viilentämiseen!

1. Kukita jääpalat

Syötävät kukat tuovat kaunista juhlatunnelmaa myös jääkuutioiden sisällä. Yllätä mielitiettysi hänen lempijuomallaan ja kohottakaa malja kesälle!

Kukatjaapaloissa

2. Lapsille maistuu mehujää

Jäädytä mehu mehujääksi. Joukkoon voit lisätä ihania marjoja tai hedelmäpaloja. Vain oma mielikuvituksesi on rajana! Mehujää virkistää saunan jälkeen, tai pienenä välipalana. Kokeile vaikka omenamehu-mehujäätä mansikoiden, mustikoiden, nektariinien ja kiivin kera.

Mehujaat

3. Jäiset marjat

Juomiin voi lisätä jäisiä marjoja sellaisenaan. Jääpalojen tilalla juomiin lisätyt jäiset marjat sulavat hitaasti ja tuovat lisämakua. Pakastemarjoista juomien sekaan sopivat kaikki suomalaiset marjat. Esimerkiksi karpalosangriaa maustavat jäiset karpalot.

Karpalosangria

4. Pakasta kokonainen mehutölkki

Pitkä matka mökille ja kylmäkallet hukassa? Ei hätää, pakkaa kylmälaukkuun muutama jäädytetty mehutölkki. Mökille päästyä voit kuoria mehujääpalat tölkeistä ja laittaa ne kokonaisina juhannusboolin sekaan. Iso jääpala sulaa pieniä hitaammin.

5. Vesimeloni virkistää

Monipuolinen vesimeloni virkistää juomissa ja ruoissa. Vesimeloni kuuluu kesään! pyöräytä melonista blenderissä ihanan virkistävä kesäjuoma, tai koristele juomat kauniilla jääkaapissa viilennetyillä melonipalloilla.

Vesimelonipallot