Onko juhannus uusi joulu?

Onko juhannus uusi joulu?

Päivitetty 14.5.2019

Suomen kesä on täynnä yllätyksiä ja juhannuksena jos toisena on saatu nauttia jouluakin kylmemmistä keleistä. Tänä juhannuksena inspiroidutaan kesäisten reseptien ohella myös jouluherkuista – kyllä, luit oikein.

Makkaraa vai kinkkua?

Makkaran grillaus onnistuu tunnetusti myös pipo päässä ja toppatakki yllä, mutta on mukavampiakin tapoja valmistaa juhannusateria. Mikäli hamstrasit kinkkua pakkaseen jouluna, niin nyt on hyvä aika syödä se pois. Herkullisen dijonin kinkun voit laittaa helposti kypsentymään uunin lempeään lämpöön. Odotellessa ehtii kasvattaa nälkää vaikkapa kilvoitellessa mökin mölkkyherruudesta. Kinkun kanssa maistuvat erilaiset kinkun kastikkeet, kuten trendikäs viskikastike tai savuinen sweet & sour -kastike.

dijon kinkku 680

Vaihda lisäkkeitä

Mikäli makkarasta luopuminen ei ole vaihtoehto, niin laita toki grilli tulille! Lisäkkeenä voit uusien perunoiden lisäksi kokeilla vaihteeksi jotain yllätyksellistä, kuten herkullista porkkanalaatikkoa, helppoa lanttulaatikkoa tai ihanaa imellettyä perunalaatikkoa.

lanttulaatikko 680

Saaristolaisleipää ja salaattia

Rouhea saaristolaisleipä sekä sillikaviaari sopivat niin jouluun kuin juhannukseenkin, samoin tosi helppo sienisalaatti. Hyvä juhannussalaatti syntyy myös klassisesta rosollista tai muista raikkaista salaateista kuten herne-perunasalaatti, paahdettu vihersalaatti tai savulohisalaatti.

paahdettu vihersalaatti 680

Pullaa ja piparia

Juhannuksen jälkiruokapöydässä yllättävät mehevä joulupulla, piparijuustokakku tai tähän vuodenaikaan tietenkin juhannuskoivusta inspiraationsa saava jouluhalko. Todellisen yllätysmomentin tarjoaa oman mökin mallin mukaan rakennettu, kesäiseksi koristeltu piparkakkutalo!

joulupulla 680