Vinkit juhannuskattaukseen

Vinkit juhannuskattaukseen

Julkaistu 17.4.2018

Juhannuksena keräännytään yhteen pöytään nauttimaan keskikesästä ja yhdessäolosta. Hyvän ruoan lisäksi myös kattauksella luodaan tunnelmaa.

Juhannuksena keräännytään yhteen pöytään nauttimaan keskikesän juhlasta ja yhdessäolosta. Hyvän ruoan lisäksi myös kattauksella on suuri merkitys tunnelmaan virittäytymisessä. Katso ideoita ja vinkkejä juhannuksen kattaukseen!

Kukkien loistoa

Kesäiset kukat kuuluvat juhannuspöydän koristeisiin. Kauniin kimpun saat poimimalla luonnonkukkia rennolla otteella. Juhannuskimppu saa rönsyillä ja mukana voi kukkien lisäksi olla myös kauniita koivun oksia tai vaikkapa saniaisia. Kimpun voi sommitella esimerkiksi sinkkiämpäriin tai maitotonkkaan. Kokeile myös asetella yksittäsiä kukkia erilaisiin pulloihin, jolloin saat siromman ja herkemmän kukka-asetelman.

Inspiraatiota luonnosta

Säiden salliessa syödään tietenkin ulkona. Ympäristöstä on hyvä ammentaa ideoita  myös kattaukseen. Merihenkiset elementit, kuten myrskylyhdyt, niiniköydet ja raitakuviot, sopivat erinomaisesti saaristomaisemaan. Metsän äärellä juhannusta juhlivat voivat puolestaan korostaa luontoa esimerkiksi varpujen, oksien ja käpyjen avulla. Kukkien ja kasvien lisäksi kannattaa hyödyntää myös muita pihapiirin aarteita. Esimerkiksi sileistä sopivan kokoisista kivistä saa persoonallisia paikkakortteja maalaamalla niihin vieraiden nimet. Kauniit kivet pitävät myös pöytäliinan paikallaan kesätuulen yllättäessä!

Iloa astioilla

Juhannuksena ei haittaa, jos astiasto ei ole yhtenäinen. Erilaisia värejä ja kuvioita sekoittamalla saa takuulla hauskan näköisen juhlapöydän. Etsi aarteita mökin kaapeista - esimerkiksi ihanat emaliastiat ovat nyt hyvin trendikkäitä. Myös lankusta valmistetut tarjottimet ja tarjoiluastiat kuuluvat mökkijuhannukseen. Mikäli tiskaus ei ole mahdollista, ovat kertakäyttöastiat kelpo valinta.

Juhannuksen kattaus

Kauniit tarjottavat

Kaunis ruoan esillepano on osa juhlavaa kattausta. Kesällä monet vihannekset, marjat ja hedelmät ovat parhaimillaan, joten pöydässä saa olla väriä. Raikkaat lisukkeet ja salaatit ovat  herkullisuutensa lisäksi myös ilo silmälle.

Sinivalkoista juhannusta

Juhlavuosi saa näkyä myös juhannuksena! Liputus kuuluu perinteisiin, mutta Suomen lipun värit saavat näkyä myös ruokapöydässä. Koristele juhlapöytä esimerkiksi sinisillä ja valkoisilla kukilla tai askartele vaikkapa näyttävä sinivalkoinen viirinauha.

viirinauha