10+1 ideaa talven pikkusuolaisiin
Syksy ja talvi ovat täynnä ihania juhlahetkiä – valitsimme 11 parasta ehdotusta juhlien suolaisiksi pikkutarjottaviksi. Tarjoa näitä herkullisia pikkusuolaisia esimerkiksi pikkujouluissa tai uutenavuotena!
1. Pienet juustococktailpalat
Nämä cocktailpalat valmistuvat nopsasti kotimaisista raaka-aineista. Lehtitaikinasta leikataan pienet suupalat, jotka koristellaan oman maun mukaan joko homejuustolla tai emmentaljuustolla sekä kirpsakan makealla herukkahillokkeella.
2. Savulohidippi ja saaristolaisleipäsipsit
Savulohidippi on maukas pikkusuolainen talven juhlahetkiin. Savukala revitään pieniksi paloiksi ja sekoitetaan smetanan joukkoon. Smetanaan lisätään myös puna- ja ruohosipulia, tilliä sekä sitruunaa. Nautiskele savulohidippi itsetehtyjen saaristolaisleipäsipsien kanssa!
3. Rypälecrostinit
Uunissa paahdetut rypäleet antavat ihanan makean säväyksen tuorejuustolla maustetulle patongille. Crostineissa maistuu lisäksi hunaja ja timjami. Makean ja suolaisen yhdistelmä toimii, kokeile vaikka!
4. Luonnonkala-ruisnapit
Nämä pikkusuolaiset tehdään suomalaisesta luonnonkalasta! Luonnonkalatahna valmistuu helposti ja nopeasti – sekoita keskenään vain kala, tuorejuusto ja mausteet. Tahna annostellaan ruisnappeihin ja lopuksi koristellaan ruohosipulilla. Herkullinen ja kotimainen suolainen herkku!
5. Jättikatkarapucocktailpalat
Jättikatkaravut sopivat täydellisesti tyylikkäisiin cocktailpaloihin! Ne pyöräytetään savupaprikavoissa ja tarjoillaan avokadon kanssa kurkkuviipaleiden päällä. Nopeaa, tyylikästä ja herkullista!
6. Savutofutahna
Savufotutahna on maninio vaihtoehto perinteiselle kalatahnalle! Tarjoa leivän päällä tai valmista näyttävä alkupala savutofutahnasta ja paahdetuista bataattiviipaleista – tämä vegaaninen ja gluteeniton pikkusuolainen sopii kaikille.
7. Päärynä-sinihomejuustoleivät
Päärynäviipaleet saavat upean punaisen värin, kun ne haudutetaan glögissä! Sipaise saaristolaisleivälle ihanaa sinihomejuustotahnaa, lisää päärynät ja viimeistele tuoreella timjamilla sekä ripauksella mustapippuria. Tarjoile glögin kanssa!
8. Tofuskagen
Klassikko toast skagen taipuu myös vegaaniseksi versioksi, kun katkaravut korvataan maukkaalla tofutäytteellä!
9. Perunapannari
Joulun juhlien pikkupurtavaksi sopii perunapannari, joka valmistetaan perunalaatikosta! Kokoa perunapannarin päälle perinteiset blinin täytteet, leikkaa annospaloiksi ja saat näyttävän alkuruoan helposti.
10. Pororullat
Kylmäsavuporolla täytetyt rieskarullat ovat juhlava tarjoiltava, joka sopii moneen talven ajan juhlaan purtavaksi. Rulliin lisätään kylmäsavuporon lisäksi pippurituorejuustoa, crème fraîchea ja hunajaa, lopuksi rullat koristellaan kevätsipulilla.
+ 11. Tähtipizzat
Nämä tähtipizzat sopivat niin lasten kuin aikuistenkin juhliin ja maistuvat koko perheelle! Pizzataikinasta muotoillaan piparkakkumuottien avulla suloisia tähtiä. Täytä tähtipizzat oman maun mukaan, vaikkapa kinkulla!