K-Ruoka-sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
10+1 ideaa talven pikkusuolaisiin

10+1 ideaa talven pikkusuolaisiin

Syksy ja talvi ovat täynnä ihania juhlahetkiä – valitsimme 11 parasta ehdotusta juhlien suolaisiksi pikkutarjottaviksi. Tarjoa näitä herkullisia pikkusuolaisia esimerkiksi pikkujouluissa tai uutenavuotena!

1. Mätisipsit

Super helppo alkupala syntyy vain muutamasta raaka-aineesta: perunalastuista, mädistä, ranskankermasta, ruohosipulista ja mustapippurista. Valmisteluihin kuluu aikaa vain muutama minuutti!

Mätisipsit kuvitus

2. Lohipastrami ja sahramikastike

Herkullinen lohipastrami sopii hienompiinkin juhliin. Pirteän keltainen sahramikastike kruunaa kokonaisuuden.

Lohipastrami ja sahramikastike kuvitus

3. Porosapas

Helpot porosapakset maistuvat glögijuhlien suolapalana. Näihin suupaloihin ei tarvita kuin pieniä perunoita, suolakurkkuja, kylmäsavuporoa ja vähän mausteita!

Porosapas

4. Rypälecrostinit

Uunissa paahdetut rypäleet antavat ihanan makean säväyksen tuorejuustolla maustetulle patongille. Makean ja suolaisen yhdistelmä toimii, kokeile vaikka!

Rypälecrostinit kuvitus

5. Suolapähkinänäkkileipä

Herkullinen suolapähkinänäkkileipä on helppo valmistaa. Se sopii tarjottavaksi sellaisenaan tai juustopöydässä perinteisten voileipäkeksien sijaan.

Suolapähkinänäkkileipä

6. Savutofutahna

Savufotutahna on maninio vaihtoehto perinteiselle kalatahnalle! Tarjoa leivän päällä tai valmista näyttävä alkupala savutofutahnasta ja paahdetuista bataattiviipaleista – tämä vegaaninen ja gluteeniton pikkusuolainen sopii kaikille.

Savutofutahna kuvitus

7. Seesami-lehtikaalisipsit

Kaikki rakastavat jotain rouskuvaa! Rapeat lehtikaalisipsit maustetaan nyt trendikkäästi seesamiöljyllä ja seesaminsiemenillä.

Seesamilehtikaalisipsit

8. Päärynä-sinihomejuustoleivät

Päärynäviipaleet saavat upean punaisen värin, kun ne haudutetaan glögissä! Sipaise saaristolaisleivälle ihanaa sinihomejuustotahnaa, lisää päärynät ja viimeistele tuoreella timjamilla sekä ripauksella mustapippuria. Tarjoile glögin kanssa!

Päärynä-sinihomejuustoleivät kuvitus

9. Perunapannari

Joulun juhlien pikkupurtavaksi sopii perunapannari, joka valmistetaan perunalaatikosta! Kokoa perunapannarin päälle perinteiset blinin täytteet, leikkaa annospaloiksi ja saat näyttävän alkuruoan helposti.

Perunapannari kuvitus

10. Kinkkuhyrrät

Klassiset kinkkuhyrrät eli kinkkurullat ovat mainio täydennys juhlien kahvipöytään. Hyrrät valmistuvat nopeasti valmiista voitaikinasta.

Kinkkurullat

11. Parmankinkku-parsaleivät

Parmankinkku ja pikkuparsat sopivat hapanjuurileivän päälle kuin nenä päähän. Sipaise paahdetulle leivälle ricottaa, lisää täytteet ja viimeistele tummalla balsamietikkakastikkeella. Nam!

Parmankinkku-parsaleivät kuvitus