10+1 ideaa talven pikkusuolaisiin

10+1 ideaa talven pikkusuolaisiin

Päivitetty 1.11.2022

Syksy ja talvi ovat täynnä ihania juhlahetkiä – valitsimme 11 parasta ehdotusta juhlien suolaisiksi pikkutarjottaviksi. Tarjoa näitä herkullisia pikkusuolaisia esimerkiksi pikkujouluissa tai uutenavuotena!

1. Pienet juustococktailpalat

Nämä cocktailpalat valmistuvat nopsasti kotimaisista raaka-aineista. Lehtitaikinasta leikataan pienet suupalat, jotka koristellaan oman maun mukaan joko homejuustolla tai emmentaljuustolla sekä kirpsakan makealla herukkahillokkeella.

Pienet juustococktailpalat (680x300)

2. Savulohidippi ja saaristolaisleipäsipsit

Savulohidippi on maukas pikkusuolainen talven juhlahetkiin. Savukala revitään pieniksi paloiksi ja sekoitetaan smetanan joukkoon. Smetanaan lisätään myös puna- ja ruohosipulia, tilliä sekä sitruunaa. Nautiskele savulohidippi itsetehtyjen saaristolaisleipäsipsien kanssa!

Savulohidippi (680x300)

3. Rypälecrostinit

Uunissa paahdetut rypäleet antavat ihanan makean säväyksen tuorejuustolla maustetulle patongille. Crostineissa maistuu lisäksi hunaja ja timjami. Makean ja suolaisen yhdistelmä toimii, kokeile vaikka!

Rypälecrostinit kuvitus

4. Luonnonkala-ruisnapit

Nämä pikkusuolaiset tehdään suomalaisesta luonnonkalasta! Luonnonkalatahna valmistuu helposti ja nopeasti – sekoita keskenään vain kala, tuorejuusto ja mausteet. Tahna annostellaan ruisnappeihin ja lopuksi koristellaan ruohosipulilla. Herkullinen ja kotimainen suolainen herkku!

Luonnonkala-ruisnapit (680x300)

5. Jättikatkarapucocktailpalat

Jättikatkaravut sopivat täydellisesti tyylikkäisiin cocktailpaloihin! Ne pyöräytetään savupaprikavoissa ja tarjoillaan avokadon kanssa kurkkuviipaleiden päällä. Nopeaa, tyylikästä ja herkullista!

Jättikatkarapucocktailpalat (680x300)

6. Savutofutahna

Savufotutahna on maninio vaihtoehto perinteiselle kalatahnalle! Tarjoa leivän päällä tai valmista näyttävä alkupala savutofutahnasta ja paahdetuista bataattiviipaleista – tämä vegaaninen ja gluteeniton pikkusuolainen sopii kaikille.

Savutofutahna kuvitus

7. Päärynä-sinihomejuustoleivät

Päärynäviipaleet saavat upean punaisen värin, kun ne haudutetaan glögissä! Sipaise saaristolaisleivälle ihanaa sinihomejuustotahnaa, lisää päärynät ja viimeistele tuoreella timjamilla sekä ripauksella mustapippuria. Tarjoile glögin kanssa!

Päärynä-sinihomejuustoleivät kuvitus

8. Tofuskagen

Klassikko toast skagen taipuu myös vegaaniseksi versioksi, kun katkaravut korvataan maukkaalla tofutäytteellä!

Tofuskagen 680x300

9. Perunapannari

Joulun juhlien pikkupurtavaksi sopii perunapannari, joka valmistetaan perunalaatikosta! Kokoa perunapannarin päälle perinteiset blinin täytteet, leikkaa annospaloiksi ja saat näyttävän alkuruoan helposti.

Perunapannari kuvitus

10. Pororullat

Kylmäsavuporolla täytetyt rieskarullat ovat juhlava tarjoiltava, joka sopii moneen talven ajan juhlaan purtavaksi. Rulliin lisätään kylmäsavuporon lisäksi pippurituorejuustoa, crème fraîchea ja hunajaa, lopuksi rullat koristellaan kevätsipulilla.

Pororullat (680x300)

+ 11. Tähtipizzat

Nämä tähtipizzat sopivat niin lasten kuin aikuistenkin juhliin ja maistuvat koko perheelle! Pizzataikinasta muotoillaan piparkakkumuottien avulla suloisia tähtiä. Täytä tähtipizzat oman maun mukaan, vaikkapa kinkulla!

Tähtipizzat (680x300)