3 x uusi buffaidea juhliin

3 x uusi buffaidea juhliin

Päivitetty 4.4.2023

Kata juhliisi hauska ja herkullinen teematarjoilu: sushibuffet, hodaribuffet tai lasten suosikki jäätelöbuffet.

Supersuosittu sushibuffet

Sushibuffet on varma hitti, joka muistetaan. Tyylikkäänä tarjoiluna sushi toimii niin valmistujaisissa kuin viisikymppisillä. Kokeile myös lastenjuhlissa!

Sushibuffet on hurjan helppo toteuttaa: hae juhla-aamuna sushi kaupasta valmiina. Osassa K-Citymarketeja työskentelee sushikokki, joten saat sushin vasta valmistettuna juhlapöytääsi. Jos olet järjestämässä suuremmat juhlat, voit kysellä mahdollisuutta pakata haluamasi määrän sushia valmiiksi rasioihin. Kaupan sushitiskistä saat sushin ravintolahintoja edullisemmin.

Sopiva määrä sushia on 4-6 palaa per ruokailija alkupalana ja 7-10 palaa pääruokana. Valitse buffaan sekä makirullia että nigirejä, kasvissushia sekä kala- ja äyriäissushia. Lohinigirejä kannattaa varata aina eniten, ja etenkin jos vieraaksi tulee lapsia. Ne ovat lasten kestosuosikki.

Jos buffassa on muutakin ruokaa, pienempi määrä sushia riittää. Tarjoa sushin seuraksi vaikka misokeittoa suuresta kattilasta tai termospulloista. Myös Japani-henkinen salaatti toimii. Herkullinen valinta on vihreä edamame-soijapapusalaatti.

Lisäksi buffaan katetaan garia eli pikkelöityä inkivääriä, wasabitahnaa ja japanilaista soijakastiketta. Soijakastiketta varten kannattaa varata pieniä kippoja. Voit ostaa niitä kertakäyttöisinä tai vaikka askarrella kipot kertakäyttökahvikupeista leikkaamalla.

california-sushirullat kuvitus Kuvassa: California-sushirullat

Hodaribuffet sopii kaikille vieraille

Hodaribuffet on rentojen juhlien suosikki. Hodaribuffassa on myös helppo huomioida vieraiden eri ruokavaliot, kun täytteitä on jos jonkinmoista sorttia.

Valitse ensin, ostatko sämpylät valmiina vai teetkö ne itse. Itse tehtyihin hot dog -sämpylöihin saat rouheutta ja makua grahamjauhosta. Gluteeniton vaihtoehto sämpylöille on maissista tehdyt tacokuoret.

Raakamakkara on nyt hodareissa pop. Kokeille vaikka helppoa raakamakkarahodaria tai limemajoneesilla maustettua hodaria. Kasvisruokaa fanittaville voit varata vegemakkaroita.

Jos haluat herättää buffasta puheenaiheen, tee japanilaisia hodareita. Nuudeleilla täytetyt sobanuudelisämpylät ovat vieraillesi varmastikin uusi tuttavuus. Hauska ja kätevä vaihtoehto on tehdä hodarivuoka eli uunipellillinen kuumia hodareita, jotka voi nostaa valmiiksi täytettynä pöytään.

hodaribuffa Kuvassa: Hodarivuoka

Jäätelöbuffet

Jäätelöbuffa on näyttävä ja hauska jälkkäri lasten ja lastenmielisten juhliin. Jäätelöt säilyvät kylminä yllättävän kauan omissa pakkauksissan, kun laitat pakkausten alle nättiin liinaan käärittyjä kylmäkalleja. Muista myös hankkia tukeva jäätelökauha tai pari, niin että vieraat pääsevät kauhomaan jäätelön sutjakasti kulhoihin.

Jäätelöbuffasta saat ekstra herkullisen, jos leivot pienen herkun siihen lisäksi. Esimerkiksi brownien voit paloitella minikokoisiksi paloiksi jäätelöannoksia varten. Helpoista keksitikkareista saat söpöt syötävät koristeet annoksiin.

Valitse vielä erillisiin kippoihin muutamia valmiita ripotteita. Nämä toimivat aina:

  • Karkkirouheet ja minivaahtokarkit
  • Strösselit
  • Kastikkeet: suklaa, kinuski ja mansikka
  • Keksit ja keksimuru
  • vohvelit, paloitellut suklaapatukat
  • Hillot
  • Rouhitut pähkinät
  • Tuoreet marjat
  • Syötävät kukat
  • Pursotettava kermavaahto

jaatelobuffa