Brunssi on yhteisten hetkien aatelia

Brunssi on yhteisten hetkien aatelia

Paras brunssi syntyy hyvästä seurasta ja suussa sulavista herkuista. Tarjoiluihin varattava aika vaihtelee seurueen koosta ja ruokailun teemasta riippuen, mutta varsinaisesta brunssista kuuluu nauttia kiireettömässä tunnelmassa.

Juuret Englannissa

Brunssi on saanut alkunsa 1800-luvun lopun Englannista, jolloin raskaan sunnuntaiaterian alkua haluttiin myöhäistää. Brunssi (brunch) on saanut nimensä aamiaisen (breakfast) ja lounaan (lunch) yhdistelmästä. Brunssi sopii kiireettömiin viikonloppuihin ja sen syöminen aloitetaan usein vasta aamupäivällä. Usein brunssia tarjoillaan iltapäivään saakka.

Brunssitarjoilut

Helpot suolaiset tarjottavat brunssille syntyvät kananmunista, pekonista, nakeista, paahtoleivästä tai croissanteista sekä hilloista, juustoista ja hedelmistä. Ruokaisampi brunssi syntyy lisäämällä tarjoilupöytään esimerkiksi salaatteja tai erilaisia liha- tai kasvispiirakoita. Myös keitot ja lämpimät pääruoat sopivat isomman seurueen brunssitarpeisiin.

Brunssin kruunaavat herkulliset jälkiruoat kuten kakut, keksit ja leivonnaiset. Usein brunssipöytään asetetaan tarjolle useita pieniä herkkuja ja esimerkiksi kakut leikataan valmiiksi pieniksi, helposti lautaselle kasattaviksi paloiksi. Ruokajuomana brunssilla suositaan lasillista kuplivaa sekä kahvia ja teetä. Tarjolle varataan tietysti myös tuoremehua ja vettä.

Teemabrunssit

Tarjoilut voi rakentaa myös kokonaan tietyn teeman ympärille. Miltä maistuisi esimerkiksi amerikkalaistyylinen pannukakkubrunssi tai italialainen pizzabrunssi? Vain mielikuvitus on rajana tarjoiluja suunniteltaessa!