Helpot suolaiset cocktailpalat

Helpot suolaiset cocktailpalat

Päivitetty 8.4.2019

Cocktailpalat sopivat juhlapöytään etenkin, jos vieraat saapuvat eri aikoihin. Niitä on helppo valmistaa kerralla suurikin määrä.

Nopeaa ja kaunista tarjottavaa

• Jos aikaa on vähän, käytä surutta puolivalmisteita ja pakasteita: pakastealtaan kasvissekoituksia, valmistaikinoita ja -salaatteja.

• Valmista tahnamaiset täytteet jo edellisenä päivänä.

• Pellillisestä piirakkaa saat monta suupalaa.

• Koristele cocktailpalat tuoreilla kasviksilla ja yrteillä, viimeistellyt tarjottavat tekevät pöydästä juhlavan.

Herkulliset cocktailpalaideat vieraillesi

Lohi-perunatortilla Valmista uunipellillinen perunatortillaa. Leikkaa se suupaloiksi, lisää päälle pala kylmäsavulohta, ranskankermaa ja tilliä.

Italialaiset vartaat Pujottele pieneen varrastikkuun vuorotellen kirsikkatomaatteja, oliiveja, minimozzarellaa ja basilikanlehtiä.

Crostinit Paahda ohuet patonkisiivut rapeiksi uunissa. Lisää päälle oliiviöljyä, pala maksapasteijaa ja nokare omenamarmeladia. Koristele timjamilla.

Täytetyt ruislastut Levitä Pirkka ruislastut päälle lusikallinen pipajuuri-savulohitahnaa. Lisää päälle tuoretta tilliä.

Uudet perunat Halkaise pienet keitetyt uudet perunat puoliksi. Laita cocktailtikkuun perunanpuolikas leikkauspinta alaspäin, pala Pirkka Parhaat kylmäsavugraavilohta ja päälle nokare Pirkka ruohosipulituorejuustoa.

Paahtopaistileivät Valmista paahtopaisti ja marinoi se paahtopaistivati-reseptin mukaan. Paahda paahtoleivät, leikkaa ne suupaloiksi ja voitele majoneesilla. Laita päälle ohut viipale paahtopaistia ja marinoitua punasipulia.

Katso myös nämä helpot cocktailpalareseptit: