Helppo kakku joka juhlaan

Helppo kakku joka juhlaan

Kakku on mitä mainioin tapa juhlistaa niin isänpäivää ja äitienpäivää kuin myös pääsiäistä ja piknikkiä. Maistuupa kakku myös jouluna ja juhannuksena – eli jos nyt rehellisiä ollaan, niin ihan milloin tahansa.

Mansikasta syntyy oiva helppo juhannuskakku, tai ihan vaan kesäpäivän kakku. Se antaa luvan oikaista valmiilla kakkupohjilla, mutta tarjoaa kuitenkin aidonmakuisen täytekakkuelämyksen. Tuore sitruunamelissa raikastaa kakun. Samalla periaatteella valmistuvat myös helppo kananmunaton marjakakku ja helppo mustikkakakku, vaikka niiden resepteissä ei käytetäkään valmiita pohjia. Muista myös yhdistellä reseptejä rohkeasti oman tilanteesi mukaan. Vinkki: kaikenlaiset täytekakut toimivat aina myös äitienpäivänä!

Kaakaosta sen sijaan syntyy hyvin helppo mutakakku, joka sopii erinomaisesti isänpäivään tai muuhun tilaisuuteen, jossa suklaasuita on joko vieraina tai päivänsankarina. Helpon suklaakakun salaisuus on itse asiassa maustettu rahka, jonka makua vaihtamalla voi myös kakun vivahdetta helposti viedä haluamaansa suuntaan. Kaakaojauheen on syytä olla tuhdin tummaa. Mikrossa taas syntyy maailman helpoin suklaakakku, mutta se ei ehkä ole se kaikista näyttävin tarjottava.

Aikuiseen makuun on myös mausteinen helppo piimäkakku, joka säilyy mehevänä pitkään. Kahvikakut sopivat kaikkiin vuodenaikoihin, esimerkiksi hedelmäkakusta saat helpon joulukakun. Sadonkorjuun aikaan syksyllä tai vaikka halloweeninä kakkupöydän pelastaa omenakeikauskakku, joka syntyy vaivatta ja piristää jo ulkonäöllään, mausta puhumattakaan!

Lastenjuhlien ja syntymäpäivien takuuhitti on lasten jäätelökakku, jonka tekemisessä lapsi voi auttaa. Samoin kirahvi-jäätelökääretorttu on varsinainen "peace of cake".

Tiestihän myös, ettei gluteenittomuuden tarvitse olla päänvaiva? Helppo gluteeniton kakkupohja on myös maidoton, ja täyttyy rahkalla ja mansikoilla vaikkapa todelliseksi kesäklassikoksi!