Alkupalaleivät

Alkupalaleivät

Leipä sopii erinomaisesti alkupalaksi kesän juhlapöytään, jouluaterian alkajaisiksi tai vaikkapa vain illanistujaisten tarjoiltavaksi. Täytteeksi voi keksiä melkein mitä vain ja käyttää monia eri variaatioita oman maun mukaan. Alkupalaleivissä voi valita haluaako käyttää enemmän aikaa leipomalla myös leivän itse vai kehitteleekö vain makuyhdistelmät valmiin leivän kanssa. 

Leivo itse ihanat makupalat

Trendikäs revitty punajuurileipä eli pulled bread on mehevä alkupala, joka tuo väriä alkupalapöytään. Ihana saaristolaisleipä sopii myös moneen eri täytteeseen, erityisesti kalan kyytipoikana. Tarjoile leipä vaikka graavilohen, kylmäsavulohen tai katkarapujen kanssa. Helppotekoinen pataleipä on rapeakuorinen herkku. Leipään tulee vain pieni määrä hiivaa ja sitä ei tarvitse vaivata. Mitä pidempään annat pataleivän kohota, sitä maukkaampi siitä tulee.

Maukkaat yhdistelmät alkupalaleipiin 

Bruchetta mozzarellan kera syntyy helposti ja nopeasti. Toast Skagen -katkarapuleivät ovat klassikko niin rapujuhlissa kuin muissakin illanvietoissa. Perinteinen leipävalinta on paahtoleipä, mutta erilaisia versioita voi testata vaihtamalla vaikka tummempaan leipään. Lämpimät voileivät ovat myös ihana perinteinen ruoka, jonka voi valmistaa ja tarjoilla pizzapalojen tyyliin. Kokeile myös kesäisiä Vuohenjuustoleipiä. Hedelmät ja marjat antavat leivälle pirteän säväyksen.

Valitse suussa sulavat täytteet

Alkupalaleipien täytteissä voit käyttää mielikuvitusta ja keksiä kaikenlaisia yhdistelmiä. Leikkaa leivät sopivan kokoisiksi suupaloiksi ja kasaa niiden päälle makusi mukaan vaikkapa seuraavia makupareja:

Myös wasabi-lohijuustokakku on maukas alkupalaleipä sushin ja eksoottisen ruoan ystäville. 

Syntyisikö näistä herkullinen kattaus juhliin? Tutustu myös muihin resepteihimme.