Hiihtoloman herkut

Hiihtoloman herkut

Päivitetty 2.1.2024

Hiihtoloman herkullisin hetki voi olla perheen kanssa syöty erityisen hyvä aamiainen, ulkona nautittu retkieväshetki tai illallinen. Se voi olla myös ihanan makea jälkkäri. Poimi tästä parhaat reseptit ja ruokaideat hiihtoloman hetkiin!

Hiihtoloman parhaat aamupalat

Hiihtolomalla on ihana nauttia astetta hitaammista aamuista perheen kanssa ruokaisan ja energiaa antavan herkkuaamiaisen äärellä. Valmista itse tai yhdessä lasten kanssa helppo peltileipä. Se on erinomainen valinta, jos tekee mieli uunituoretta mutta nopeasti valmistuvaa leipää.

Ihana valinta hiihtoloman herkkuaamiaiselle ovat myös minikokoiset kaurapannarit! Makoisa mutta astetta terveellisempi pannarikattaus syntyy, kun taikina tehdään kaurajauhoista ja pannarit tarjoillaan jogurtin ja marjojen kera.

Cashew-karpalosämpylät 2024 680x300 Kuvassa: Cashew-karpalosämpylät

Hiihtoloman herkullisimmat välipalat ja retkieväät

Ulkoilun lomassa nautitut välipalat antavat energiaa, jolla jaksaa seuraavaan ruoka-aikaan asti. Täytetty leipä on klassikko, joka ei petä koskaan. Pirkan esipaistettujen vehnäsämpylöiden tai kiviuunissa paistettujen siemensämpylöiden paistuessa uunissa ehtii hyvin valmistella leipien täytteet.

Kokeile sämpylöiden tai voileipien päällä uudenlaisia täytteitä kuten pestoa, hummusta tai avokadoa, tai täytä evääksi astetta maukkaampi klassikkoleipä suolalihasta ja juustosta. Pizzan ystäville välipalana maistuu pizzakierreleipä, joka syntyy näppärästi valmiista pizzataikinasta.

Pizzakierreleipä 2024 680x300 Kuvassa: Pizzakierreleipä

Retkellä lämmittää mukavasti eväiden kanssa nautittu klassinen kaakao, super ihana suklaakaakao tai appelsiini-suklaajuoma.

Hiihtoloman suosikkiruokia ovat pizzat, keitot sekä pata- ja uuniruoat

Pizza on monen herkkusuun lemppari! Siksipä hiihtoloman ruokalistalle kannattaa lisätä roomalainen peltipizza tai herkullinen italialainen pizza, jonka valmistamisen salat löydät artikkelista täältä.

Myös astetta kevyemmät mutta ruokaisat ja maukkaat keitot maistuvat taatusti hiihtolomalaisille, vaikkapa lounaaksi.

Erinomainen vaihtoehto ovat myös ruokaisat ja maukkaat uuniruoat, jotka valmistuvat helposti. Kokeile esimerkiksi suosittua jauhelihapastavuokaa, jossa yhdistyvät kivasti kaksi suosikkia: bolognese ja makaronilaatikko.

Helppo kanapata 680x300 Kuvassa: helppo kanapata

Supernopeat lounaat ennen pulkkamäkeä

Aina ei ole aikaa hauduttaa ruokaa pitkään. Niihin hetkiin sopivat erinomaisesti takuuvarmat hittireseptit, jotka valmistuvat pika pikaa.

jauhelihatortillat Kuvassa: Jauhelihatortillat

Makeaa jälkiruoaksi – kokeile vohveleita, laskiaispullia tai mokkapaloja

Hiihtolomaa vietetään usein monen mielestä talven herkullisimman ruokasesongin eli laskiaisen aikaan. Ei siis ihme, mikäli laskiaispullahammasta kolottaa päivänä tai useampana hiihtoloman aikaan. Nautitpa laskiaispullan mieluiten mantelimassalla, hillolla, nutellalla tai vaikka croissanttien muodossa, parhaat laskiaispullareseptit ja uudet ideat laskiaispulliin löydät täältä.

Laskiaispullacroissantit (680 x 300) Kuvassa: Laskiaispullacroissantit

Nappaa helppo gnocchipannu videolta: