Vegaaniset juustokakut
Uudistunut, liivatteen tapaan toimiva vegegel mahdollistaa vegaanisten hyydytettyjen juustokakkujen hehkuttamisen! Vegaaniset juustokakut ovat sekä maidottomia että munattomia, joten ne sopivat useampaan erityisruokavalioon. Pirteä mangojuustokakku on ollut pitkään suomalaisten suosiossa, ja nyt resepteistämme löytyy myös hitiksi ennakoitu vegaaninen mangojuustokakku.
Liukuvärjätyt kakut
Liukuvärjäys pääsee oikeuksiinsa parhaiten korkeissa kakuissa, kuten munattomassa ja maidottomassa liukuvärjätyssä kerroskakussa. Näyttävä, liukuvärjätty kakku on juhlapöydän keskipiste, jota muistellaan ihastuneena vielä pitkään. Kakun värin voit valita mielesi mukaan!
Seeprakakut
Seeprakakku on saanut nimensä raidoista, jotka saa tehtyä kaatamalla vuoan keskelle vuoron perään vaniljatäytettä ja mansikkatäytettä. Kesäinen, trendikäs mansikka-seeprakakku saa varmasti iloista ihmetystä aikaiseksi!
Pokekakut eli tökkäyskakut
Pokekakun täyttäminen ei vaadi turhaa näpertelyä, sillä täyte valutetaan kakkupohjaan tökittyihin reikiin – joista se on saanut nimensäkin! Täyttämisen jälkeen kakun voi kuorruttaa ja koristella haluamallaan tavalla. Herukkakinuski-täytteinen pokekakku yllättää kakun ensimmäisen leikkaajan!
Dripping cake eli putouskakku
Putouskakku on rennon leipurin unelma. Valuva reunus on kiitollinen kotikondiittorille, sillä se on jo luonnostaan vähän sinne päin. Valutuksen voi tehdä suklaasta, kinuskista tai valkosuklaasta, jolloin suklaan voi myös värjätä. Kastikkeen päälle voi tehdä vielä putouksen esimerkiksi popcorneista. Karpalo-kinuskijuustokakussa kuorrutus on tehty suklaasta. Popcornkakun päälle on valutettu kinuskia. Koristeissa on yhdistetty trendikkäästi suolaista ja makeaa, suolatikkuja, marenkeja ja pretzeleitä.
Muista myös nämä
Mirror glaze eli peilikiillekuorrutuskakku
Tämän kakkuleipurien villityksen aloitti venäläinen kondiittori Olga Noskova, jonka Instagram-tili vilisee toinen toistaan upeampia kakkuja. Noskova ei ole paljastanut kuorrutusreseptiään, mutta kakkuintoilijat ympäri maailman ovat kehitelleet kotileipurillekin sopivia kiilleohjeita. Valkosuklaasta, sokerista, glukoosisiirapista, kondensoidusta maidosta ja liivatteesta valmistettava kiille kaadetaan pakastinkylmän kakun päälle, johon se jähmettyy upeaksi valossa kimmeltäväksi peilikuorrutukseksi. Kuvan mirror glaze -kakku on täytetty mangomoussella.
Överikakut
Mitä överimpi sen parempi. Kinderkakku nousi pääsiäisen 2018 hitiksi ja ennätyksellisen suosituksi reseptiksi! Vaikka Kinder-suklaa kuuluu olennaisesti osaksi kevään suurinta ruokajuhlaa, voi kinderkakun leipoa koska vaan juhlaan kuin juhlaan. Koristeet voi valita ajankohtaan ja teemaan sopivasti, ja jättää suklaamunat odottelemaan seuraavaa kevättä. Överikakkujen koristeeksi käyvät karkit, kastikkeet, keksit, marjat, macaronsit, marengit, mitä vain keksii päälle heittää. Katso myös vaaleanpunainen överikakku -resepti, joka on kuorrutettu vaaleanpunaisesta tomusokerista tehdyllä voikreemillä.
Naked cake eli nakukakku
Nakukakkutrendissä kakun reunat jätetään paljaiksi ilman kuorrutetta, niin että täytteet saavat näkyä. Omena-vaniljanakukakun täytteenä on omenahilloa. Tuhti suklainen naked cake kostutetaan kahvilla ja täytetään suussa sulavalla suklaaganachella sekä kinuskikastikkeella.
Raakakakut
Raakaleivonnassa lämpötila ei saa nousta missään vaiheessa yli 45 asteen, leivonnassa ei käytetä valkoista sokeria eikä jauhoja. Voi ja margariini korvataan kookosöljyllä ja kaakaovoilla. Raakaleivonnassa on ajatus säilyttää raaka-aineet mahdollisimman ravintopitoisina. Kuvan pähkinä-suklaaraakakakku maistuu Snickersille.
Fantasiakakut
Fantasiakakkujen villitys alkoi lastenjuhlista, joihin alettiin tehtailla muun muassa Barbie-kakkuja ja kauhakuormaajakakkuja. Näyttäviä hahmoja voi luoda ilman, että ruokaan tarvitsee sotkea muovisia leluja. Yksisarviskakku hurmaa söpöydellään ja pastelliväreillä, sateenkaarikakku kirkkaammilla väreillä. Fantasiakakuissa vain mielikuvitus on rajana!