Kakkutrendit 2020

Kakkutrendit 2020

Kulloisenkin trendin mukaan kakuissa voidaan liioitella koristeiden ja kastikkeen määrässä. Yllättävät pokekakut, raidalliset seeprakakut ja liukuvärjätyt kerroskakut hurmaavat nyt jokaisen!

Vegaaniset juustokakut

Uudistunut, liivatteen tapaan toimiva vegegel mahdollistaa vegaanisten hyydytettyjen juustokakkujen hehkuttamisen! Vegaaniset juustokakut ovat sekä maidottomia että munattomia, joten ne sopivat useampaan erityisruokavalioon. Pirteä mangojuustokakku on ollut pitkään suomalaisten suosiossa, ja nyt resepteistämme löytyy myös hitiksi ennakoitu vegaaninen mangojuustokakku.

vegaaniset-kakut

Liukuvärjätyt kakut

Liukuvärjäys pääsee oikeuksiinsa parhaiten korkeissa kakuissa, kuten munattomassa ja maidottomassa liukuvärjätyssä kerroskakussa. Näyttävä, liukuvärjätty kakku on juhlapöydän keskipiste, jota muistellaan ihastuneena vielä pitkään. Kakun värin voit valita mielesi mukaan!

liukuvarikakku-610

Seeprakakut

Seeprakakku on saanut nimensä raidoista, jotka saa tehtyä kaatamalla vuoan keskelle vuoron perään vaniljatäytettä ja mansikkatäytettä. Kesäinen, trendikäs mansikka-seeprakakku saa varmasti iloista ihmetystä aikaiseksi!

seeprakakku-610

Pokekakut eli tökkäyskakut

Pokekakun täyttäminen ei vaadi turhaa näpertelyä, sillä täyte valutetaan kakkupohjaan tökittyihin reikiin – joista se on saanut nimensäkin! Täyttämisen jälkeen kakun voi kuorruttaa ja koristella haluamallaan tavalla. Herukkakinuski-täytteinen pokekakku yllättää kakun ensimmäisen leikkaajan!

pokekakku-kakkutrendit

Dripping cake eli putouskakku

Putouskakku on rennon leipurin unelma. Valuva reunus on kiitollinen kotikondiittorille, sillä se on jo luonnostaan vähän sinne päin. Valutuksen voi tehdä suklaasta, kinuskista tai valkosuklaasta, jolloin suklaan voi myös värjätä. Kastikkeen päälle voi tehdä vielä putouksen esimerkiksi popcorneista. Karpalo-kinuskijuustokakussa kuorrutus on tehty suklaasta. Popcornkakun päälle on valutettu kinuskia. Koristeissa on yhdistetty trendikkäästi suolaista ja makeaa, suolatikkuja, marenkeja ja pretzeleitä.

Popcornkakku

Muista myös nämä

Mirror glaze eli peilikiillekuorrutuskakku

Tämän kakkuleipurien villityksen aloitti venäläinen kondiittori Olga Noskova, jonka Instagram-tili vilisee toinen toistaan upeampia kakkuja. Noskova ei ole paljastanut kuorrutusreseptiään, mutta kakkuintoilijat ympäri maailman ovat kehitelleet kotileipurillekin sopivia kiilleohjeita. Valkosuklaasta, sokerista, glukoosisiirapista, kondensoidusta maidosta ja liivatteesta valmistettava kiille kaadetaan pakastinkylmän kakun päälle, johon se jähmettyy upeaksi valossa kimmeltäväksi peilikuorrutukseksi. Kuvan mirror glaze -kakku on täytetty mangomoussella.

Mirrorglaze

Överikakut

Mitä överimpi sen parempi. Kinderkakku nousi pääsiäisen 2018 hitiksi ja ennätyksellisen suosituksi reseptiksi! Vaikka Kinder-suklaa kuuluu olennaisesti osaksi kevään suurinta ruokajuhlaa, voi kinderkakun leipoa koska vaan juhlaan kuin juhlaan. Koristeet voi valita ajankohtaan ja teemaan sopivasti, ja jättää suklaamunat odottelemaan seuraavaa kevättä. Överikakkujen koristeeksi käyvät karkit, kastikkeet, keksit, marjat, macaronsit, marengit, mitä vain keksii päälle heittää. Katso myös vaaleanpunainen överikakku -resepti, joka on kuorrutettu vaaleanpunaisesta tomusokerista tehdyllä voikreemillä.

kinderkakku-kakkutrendit

Naked cake eli nakukakku

Nakukakkutrendissä kakun reunat jätetään paljaiksi ilman kuorrutetta, niin että täytteet saavat näkyä. Omena-vaniljanakukakun täytteenä on omenahilloa.  Tuhti suklainen naked cake kostutetaan kahvilla ja täytetään suussa sulavalla suklaaganachella sekä kinuskikastikkeella.

Nakukakku

Raakakakut

Raakaleivonnassa lämpötila ei saa nousta missään vaiheessa yli 45 asteen, leivonnassa ei käytetä valkoista sokeria eikä jauhoja. Voi ja margariini korvataan kookosöljyllä ja kaakaovoilla. Raakaleivonnassa on ajatus säilyttää raaka-aineet mahdollisimman ravintopitoisina. Kuvan pähkinä-suklaaraakakakku maistuu Snickersille. 

Snickers

Fantasiakakut

Fantasiakakkujen villitys alkoi lastenjuhlista, joihin alettiin tehtailla muun muassa Barbie-kakkuja ja kauhakuormaajakakkuja.  Näyttäviä hahmoja voi luoda ilman, että ruokaan tarvitsee sotkea muovisia leluja. Yksisarviskakku hurmaa söpöydellään ja pastelliväreillä, sateenkaarikakku kirkkaammilla väreillä. Fantasiakakuissa vain mielikuvitus on rajana!

Fantasiakakku