Kakunkoristeet sokerimassasta

Kakunkoristeet sokerimassasta

Julkaistu 1.12.2017

Sokerimassasta voi muotoilla monenlaisia näyttäviä koristeita täytekakun päälle. Erityisesti kukka-aiheet sopivat kevään ja kesän kakkujen koristeeksi. Tässä vinkit helppojen mutta näyttävien sokerimassakukkien tekoon.

Näin onnistut

1. Aloita yhdistämällä yhden värinen sokerimassa käsissä palloksi ja kaulitse massa tomusokeroidulla alustalla ohuehkoksi levyksi. Voit myös sekoittaa esimerkiksi valkoista ja vaaleanpunaista massaa, jotta saat kukista marmoroidun värisiä.

2. Leikkaa levystä piparkakkumuotilla eri kokoisia kukkia. Käytä apunasi eri kokoisia mutta saman muotoisia piparkakkumuotteja. Leikkaa yhtä koristekukkaa varten levystä piparimuotilla viisi eri kokoista kukkakuviota. Jos sinulla ei ole piparkakkumuottia, voit leikata esimerkiksi paperista vastaavan mallisia kuvioita, asettaa ne sokerimassalevyn päälle ja leikata varovasti veistä apuna käyttäen. Myös vapaalla kädellä leikatut kuviot toimivat koristeissa mainiosti.

3. Kokoa kukkakuviot järjestyksessä siten, että suurin jää pohjalle ja pienin päällimmäiseksi. Jos haluat valmiiden kukkien olevan tasaisina kakun päällä, jätä ne kuivumaan tasaiselle alustalle. Mikäli haluat eläväisempiä kukkia, taita kukkien reunoja aavistuksen ja aseta kukat kuivumaan esimerkiksi foliosta muotoiltuun kuppiin. Voit valmistaa kukat hyvissä ajoin ennen juhlia. Säilytä ne tiiviissä rasiassa huoneenlämmössä

4. Sokerimassasta saat muotoiltua myös varsia, lehtiä ja köynnöksiä kukkakoristeille. Leikkaa ohueksi kaulitusta vihreästä sokerimassasta haluamasi muotoisia lehtiä ja pyöritä massasta pitkä pötkö köynnökseksi. Köynnös kannattaa muotoilla suoraan kakun pinnalle.