Kesän herkullisimmat marjaleivonnaiset

Kesän herkullisimmat marjaleivonnaiset

Päivitetty 23.5.2023

Leivo kesän tuoreet marjat herkullisiin leivonnaisiin! Hyödynnä herukat, vadelmat, mansikat ja muut kesän marjat leivonnassa ja makeissa jälkiruoissa. Marjaiset leivonnaiset hurmaavat taatusti kesävieraat!

Mansikka ja kakku ne yhteen sopii

Ei ole kesää ilman kotimaista mansikkaa! Mansikasta on saatavilla useaa lajiketta, joista löytyy hieman erilaisia makuvivahteita. Herkullisen makeat mansikat sopivat etenkin kakkuihin ja leivonnaisiin, mutta älä unohda myöskään lettuja, pirtelöä ja muita kesäherkkuja. Löydä lisää parhaimpia mansikkareseptejä!

mansikka-britakakku-680x300 Kuvassa: Mansikka-britakakku

Vadelma – marja kuin karkki

Myös vadelma kuuluu suomalaiseen kesään ja on herkkua ihan sellaisenaankin, suoraan puskasta syötynä. Aromikas vadelma sopii käytettäväksi mansikan tapaan niin leivonnassa kuin muissakin jälkiruoissa, ja siitä valmistuvat monenlaiset herkut. Katso 8 makeinta reseptiä vadelmasta!

Helppo vadelmalevykakku 680x300 Kuvassa: Helppo vadelmalevykakku

Mustikasta on moneksi

Monipuolinen ja terveellinen mustikka on suomalaista superfoodia parhaimmillaan. Perinteinen mustikkapiirakka maistuu kaikille, mutta kokeile mustikkaa myös muissa leivonnaisissa, juomissa ja smoothieissa. Kardemumma sopii mustikan makupariksi erityisen hyvin, mutta myös sitruuna piristää mustikan makua. Muista myös tsekata listauksemme 7 maukkaasta mustikkapiirakkareseptistämme!

Rahkamustikkapiirakka 2023 (680x300) Kuvassa: Rahkamustikkapiirakka

Herukoista muutakin kuin mehua

Herukoita eli viinimarjoja on saatavilla monta eri lajia, joista yleisimmät ovat musta- ja punaherukka. Punaherukka on maultaan melko kirpeä ja hapokas, mustaherukka täyteläisempi ja makeampi. Raikkaan kirpsakka herukka tasapainottaa mukavasti makeita jälkiruokia, ja sopii hyvin esimerkiksi vaniljan kaveriksi.

Punaherukkapiirakka 2023 (680x300) Kuvassa: Punaherukkapiirakka, pellillinen