Kesän herkullisimmat marjaleivonnaiset

Kesän herkullisimmat marjaleivonnaiset

Kesäleipurilla jauhot pöllyävät, ja kesän tuoreet marjat päätyvät herkullisiin leivonnaisiin. Hyödynnä herukat, vadelmat, mansikat ja muut kesän marjat leivonnassa ja makeissa jälkiruoissa.

Mansikka ja kakku ne yhteen sopii

Ei ole kesää ilman kotimaista mansikkaa! Mansikasta on saatavilla useaa lajiketta, joista löytyy hieman erilaisia makuvivahteita. Herkullisen makeat mansikat sopivat etenkin kakkuihin ja leivonnaisiin, mutta älä unohda myöskään lettuja, pirtelöä ja muita kesäherkkuja.

Helppo mansikkakakku 680x300 Kuvassa: Helppo mansikkakakku

Vadelma – marja kuin karkki

Myös vadelma kuuluu suomalaiseen kesään ja on herkkua ihan sellaisenaankin, suoraan puskasta syötynä. Aromikas vadelma sopii käytettäväksi mansikan tapaan niin leivonnassa kuin muissakin jälkiruoissa, ja siitä valmistuvat monenlaiset herkut!

Vadelmajuustokakku 680x300 Kuvassa: Vadelmajuustokakku

Mustikasta on moneksi

Monipuolinen ja terveellinen mustikka on suomalaista superfoodia parhaimmillaan. Perinteinen mustikkapiirakka maistuu kaikille, mutta kokeile mustikkaa myös muissa leivonnaisissa, juomissa ja smoothieissa. Kardemumma sopii mustikan makupariksi erityisen hyvin, mutta myös sitruuna piristää mustikan makua.

Helppo mustikkapiirakka kuvitus Kuvassa: Helppo mustikkapiirakka

Pensasmustikka, mustikan näyttävämpi serkku

Pensasmustikkaa on saatavilla kaupoista lähes ympäri vuoden, mutta kotimaisen pensasmustikan sesonki on kesällä. Pensasmustikka eroaa hieman tavallisesta mustikasta, sillä se on sisältä vaalea, suurikokoisempi ja miedomman makuinen. Tee näyttävät koristelut leivonnaisiin pensasmustikoilla!

Äitienpäivän kakut Kuvassa: Valkosuklaamutakakku

Herukoista muutakin kuin mehua

Herukoita eli viinimarjoja on saatavilla monta eri lajia, joista yleisimmät ovat musta- ja punaherukka. Punaherukka on maultaan melko kirpeä ja hapokas, mustaherukka täyteläisempi ja makeampi. Raikkaan kirpsakka herukka tasapainottaa mukavasti makeita jälkiruokia, ja sopii hyvin esimerkiksi vaniljan kaveriksi.

Mustaherukka-rahkapiirakka kuvitus Kuvassa: Mustaherukka-rahkapiirakka