Kotitekoisten jäätelöherkkujen TOP 5

Kotitekoisten jäätelöherkkujen TOP 5

Julkaistu 1.2.2018

Kotikeittiössä loihdittavat jäätelöherkut mittelöivät, kaikki voitti. Tässä yksi jokaiselle arkipäivälle!

1. Jäätelökeksi

Jäätelön ja keksin taivaallinen liitto aiheuttaa suussa kesäjuhlat! Valitse suosikkikeksisi ja jäädytä niitä muutama tunti tasaisella alustalla, jotta jäätelö tarttuu niihin paremmin. Leikkaa jäätelöstä noin senttimetrin paksuisia viipaleita ja leikkaa viipaleista pyöreällä muotilla tai veitsellä pyöreitä, keksinkokoisia paloja. Sujauta jäätelö kahden keksin väliin ja laita tasaisella alustalla takaisin pakkaseen. Ole nopea, ettei jäätelö ehdi sulaa.

2. Kaakaota jäätelöllä tai jäätelöä kaakaolla

Kaakaon ystävät hoi! Kylmä kaakao ja jäätelö sulautuvat yhteen kuin se olisi tarkoitettu niin. Lusikoi vähän sulanutta vaniljajäätelöä kupin pohjalle ja kaada päälle kylmää kaakaota. Lusikoi ja juo pillillä vuorotellen.

3. Vohvelijäätelökakku

Vohvelia, jäätelöä, kermavaahtoa ja marjoja kerroksittain. Päällä valuvaa suklaakastiketta. Kesäpäivän unelma! Ota esiin vohvelirauta ja paista kakun kerroksiksi kaksi vohvelia. Anna vohvelien jäähtyä kylmäksi. Vatkaa kermavaahto. Paloittele valitsemastasi jäätelöstä kuutioita kooltaan 2 x 2 cm. Kokoa vohvelijäätelökakku niin, että asetat tarjoiluastialle ensin vohvelin, sitten jäätelöä, kermavaahtoa ja marjoja. Tee kaksi kerrosta. Kun kakku on koottu, valuta päälle suklaakastiketta.

4. Grillattu banana split

Grillaajan versio klassikosta! Laita banaanit grilliin kuorineen. Varmista, että grilli ei ole liian kuuma. Grillaa banaaneja 10-15 minuuttia. Avaa kuori, aseta sopivankokoiselle lautaselle ja lusikoi päälle jäätelöä, kermavaahtoa, suolapähkinöitä, kirsikoita ja suklaakastiketta.

5. Popcorn-jäätelöherkku

Suolaista ja makeaa! Tätä kannattaa kokeilla. Tarvitset valmiiksi poksautettuja popcorneja, vaniljajäätelöä ja kinuskikastiketta. Jos valmistat popcornit kattilassa, muista suolata ne. Lusikoi jälkiruokakippoon jäätelöä, ripottele päälle popcorneja ja valuta päälle kinuskikastiketta.