Verkkokaupan kirjautuminen on uudistunut! Lue lisää täältä.
Lahden Erikois Oktoberfest – Viisi vinkkiä Oktoberfestin viettoon

Lahden Erikois Oktoberfest – Viisi vinkkiä Oktoberfestin viettoon

Oktoberfest on baijerilainen olutfestivaali ja maailman suurin kansanjuhla. Se on kuitenkin jäänyt Suomessa syyttä suotta vähemmälle huomiolle. Oktoberfestiä varten ei nimittäin tarvitse matkustaa yhtään minnekään, vaan sitä voi viettää helposti vaikka kotosalla.

Kokosimme viisi vinkkiä, joiden avulla pääsee tutustumaan syksyn rattoisaan juhlaan.

  1. Kutsu hyviä ystäviä ja mukavia tuttavia kylään.

  2. Pukeudu dirndl-leninkiin Oktoberfest-hengen nostattamiseksi. Vaihtoehtoisesti voit vetää päällesi tyylikkäät lederhosenit eli lyhyet henkselilliset nahkahousut, mikäli mekko tuntuu sopivan paremmin jollekin toiselle.

  3. Musiikiksi sopii muun muassa perinteinen baijerilainen puhallinorkesterimusiikki. Muista musiikkia soittaessasi huomioida naapurit ja varmuuden vuoksi vielä naapurienkin naapurit, jotka eivät syystä tai toisesta ole päässeet juhliin mukaan.

  4. Varaa kaikille kunnon murkinaa. Kokonainen kanapaisti on ehta Oktoberfest-herkku. Klassikkoja ovat myös kauden juurekset, bratwursti sekä hapankaali. Kasvismenun saa aikaiseksi esimerkiksi perunasalaatista, seitanleikkeestä ja sienitäytetyistä munakoisoista. Jälkiruuaksi omenastrudelia.

  5. Valitse juhlajuomaksi Erikoisen hyvää olutta ja juo sitä isosta kahvallisesta kolpakosta. Kilistä juhlaväen kanssa hilpeän tunnelman saattelemana.

Oktoberfestillä on pitkät perinteet, jotka ovat levinneet ympäri maailmaa. Olisiko siis Suomessakin vielä yhdelle Erikoisen hyvälle juhlalle tilaa? Oktoberfest kun on sellainen. Prost!