Juhla
Laskiaisena maistuvat hernekeitto ja laskiaispulla

Laskiaisena maistuvat hernekeitto ja laskiaispulla

Loihditpa laskiaisen herkut alusta alkaen itse tai käytät apuna valmiita tuotteita, lopputulos palkitsee varmasti. Löydä parhaat laskiaisreseptit ja maistuva ehdotus laskiaisen menuksi.

Lämmittävä laskiaismenu

Ulkoilun jälkeen on ihana istahtaa herkullisen talviruoan ääreen. Punajuurikeitto lämmittää mukavasti ja kurniva vatsa katoaa viimeistään silloin, kun pöytään katetaan intialaisittain maustettu lihapata. Tuhdin aterian kruunaa laskiaispullalta maistuva kuningatarpullavanukas

Laskiaismenu

Hernekeitto on laskiaismenun klassikko

Itse tehty hernekeitto antaa mukavasti energiaa ja lämpöä laskiaisen pulkkamäen jälkeen. Klassikkoherkku saa uutta makua kun se maustetaan pekonikermalla ja Dijonin sinapilla. Kokeile maustamiseen myös meiramia ja kermaa ja ripottele annosten pinnalle paahdettua sipulia.

Laskiaispulla hillolla vai mantelimassalla?

Laskiaispulla on perinteisin laskiaisen jälkiruoka. Leivo pullat jo edellisenä päivänä ja täytä ne pulkkamäen jälkeen perinteiseen tapaan hillon ja kermavaahdon tai mantelimassalla. Vai kokeilisitko tällä kertaa kinuskikermavaahdolla, kuningatartäytteellä tai suklaavaahdolla täytettyjä laskiaispullia tai uutta ideaa: Nutella-laskiaispullaa? Suolaisen ystävä unohtaa jälkiruoan ja nautiskelee hernekeiton kera laskiaissämpylöitä.

Katso lisää makeita laskiaispullareseptejä >>

Oikaise pulkkamäkeen Pirkka-tuotteilla

Jos koko päivä vierähti ulkona, on Pirkka Luomu hernekeitosta helppo loihtia maistuva päivällinen punaposkille. Keitto on valmistettu luomuherneistä ja luomusianlihasta. Toinen helppo oikotie on hyödyntää laskiaispullien teossa Pirkka esipaistettuja vehnäpullia herkullisen Pirkka Parhaat mansikkahillon ja kermavaahdon kera. 

Pirkka-tuotteet laskiaiseen