Lämmittävä laskiaismenu
Ulkoilun jälkeen on ihana istahtaa herkullisen talviruoan ääreen. Punajuurikeitto lämmittää mukavasti ja kurniva vatsa katoaa viimeistään silloin, kun pöytään katetaan intialaisittain maustettu lihapata. Tuhdin aterian kruunaa laskiaispullalta maistuva kuningatarpullavanukas.
Hernekeitto on laskiaismenun klassikko
Itse tehty hernekeitto antaa mukavasti energiaa ja lämpöä laskiaisen pulkkamäen jälkeen. Klassikkoherkku saa uutta makua kun se maustetaan Dijonin sinapilla. Kokeile maustamiseen myös meiramia ja kermaa ja ripottele annosten pinnalle paahdettua sipulia.
Laskiaispulla hillolla vai mantelimassalla?
Laskiaispulla on perinteisin laskiaisen jälkiruoka. Leivo pullat jo edellisenä päivänä ja täytä ne pulkkamäen jälkeen perinteiseen tapaan hillolla,kermavaahdolla tai mantelimassalla. Vegaanille täytteeksi maistuu suklaamousse. Perinteisen suosikkitäytteiden ohella laskiaispullien täytteenä maistuu kinuskikermavaahto, kuningatartäyte ja suklaavaahto. Ehdoton valinta supermakean ystäville on nutella-laskiaispulla. Jos kaipaat vaihtelua pullan muotoihin, kokeile laskiaispullia pitkon tai kranssin muodossa. Suolaisen ystävä unohtaa jälkiruoan ja nautiskelee hernekeiton kera laskiaissämpylöitä.
Yllättikö laskiaispullahimo? Laskiaispullaritareilla pääset laskiaispullan makuun pienemmällä vaivalla. Kokeile myös uutta hittiherkkua laskiaispullavohveleita! Vohveliraudalla saat ihanan rapean pinnan pullavohveleihin.
Laskiaispullareseptit löydät täältä >>
Oikaise pulkkamäkeen Pirkka-tuotteilla
Jos koko päivä vierähti ulkona, on Pirkka Luomu hernekeitosta helppo loihtia maistuva päivällinen punaposkille. Keitto on valmistettu luomuherneistä ja luomusianlihasta. Toinen helppo oikotie on hyödyntää laskiaispullien teossa Pirkka esipaistettuja vehnäpullia herkullisen Pirkka Parhaat mansikkahillon ja kermavaahdon kera.