Laskiaisena maistuvat hernekeitto ja laskiaispulla

Laskiaisena maistuvat hernekeitto ja laskiaispulla

Loihditpa laskiaisen herkut alusta alkaen itse tai käytät apuna valmiita tuotteita, lopputulos palkitsee varmasti. Nappaa talteen parhaat laskiaisreseptit ja valitse itsellesi maistuvin laskiaismenu.

Lämmittävä laskiaismenu

Ulkoilun jälkeen on ihana istahtaa herkullisen talviruoan ääreen. Superhelpot lihapasteijat maistuvat mainiosti ulkoilun päätteeksi.

Kurnivat vatsat täyttyvät viimeistään silloin, kun pöytään katetaan laskiaisen klassikko eli perinteinen hernekeitto. Kokeile myös tuunata perinteistä hernekeittoa oman makusi mukaan.

Laskiaismenun kruunaavat tietysti herkulliset laskiaispullacroissantit! Tätä reseptiä on jokaisen leipomisesta tykkäävän ihan pakko testata.

Laskiaismenu 2023 (680 x 300) Kuvassa: Lihapasteijat, hernekeitto, laskiaispullacroissantit

Vegaaninen laskiaismenu

Talvirientojen jälkeen lämmittävä kasvispiirakka eli "vihis" on täynnä maukkaita kasviksia. Se on myös loistava hävikkiruoka, sillä voit vaihdella täytteitä sen mukaan, mitä jääkaapistasi milloinkin löytyy. Nauti vihis ruokaisana välipalana tai pakkaa mukaan pulkkamäkeen.

Paras hernekeitto syntyy itse tekemällä! Suosittu kasvishernekeitto on samettinen ja se sisältää herneiden lisäksi eri juureksia. Keitä hernekeittoa iso kattilallinen ja saat sillä kuitattua useamman päivän arkilounaat.

Vegaaniset laskiaispullat syntyvät superhelposti esipaistettujen pullien avulla. Pääset heti hauskimpaan osuuteen eli laskiaispullien täyttämiseen! Maidoton kermavaahto, suklaamousse ja lempihillosi tekevät yhdessä laskiaispullistasi ihan taivaallisen hyviä.

Vegaaninen laskiaismenu (680 x 300) Kuvassa: Kasvispiirakka eli "vihis", Kasvishernekeitto, vegaaniset laskiaispullat suklaamoussella

Herkullinen laskiaisbrunssi

Miltä kuulostaa luova laskiaisbrunssi ystävien kesken? Kokoa parhaat kaverisi yhteen ja loihtikaa helppojen reseptien avulla upea brunssi, jota muistellaan lämmöllä vielä pitkään. Talvisella brunssilla lämmittävät paistetut avokadot, joka on hauska tapa yhdistää kananmuna ja avokado. Pirkka sweet chilikastike sopii niiden päälle täydellisesti.

Kylmä jogurtti-hernekeitto valmistuu todella nopeasti surauttamalla pakasteherneet yhteen turkkilaisen jogurtin kanssa. Paista halloumipaloihin kauniin ruskea pinta ja ripottele keiton päälle. Tämän helpompaa versiota hernekeitosta ei olekaan!

Laskiaispullavohveleissa on täydellinen laskiaispullan maku ja sen lisäksi vielä ihanan rapsakka pinta. Tällä reseptillä pääset helpolla, sillä valmiin pullataikinan löydät kaupan pakastehyllystä. Laita tarjolle mantelimassan, kermavaahdon ja erimakuisten hillojen lisäksi vaikka minivaahtokarkkeja tai kinuskikastiketta. Brunssivieraasi voivat näin koota omat herkkuannoksensa itse!

Laskiaisbrunssi 2023 (680 x 300) Kuvassa: Paistetut avokadot, kylmä jogurtti-hernekeitto, laskiaispullavohvelit

Laskiaispulla hillolla vai mantelimassalla?

Laskiaispulla on perinteisin laskiaisen jälkiruoka. Leivo pullat jo edellisenä päivänä ja täytä ne pulkkamäen jälkeen perinteiseen tapaan hillolla, kermavaahdolla tai mantelimassalla.

Löydät resepteistämme parhaat laskiaispullareseptit jokaiseen makuun. Katso laskiaispullareseptit x 10 ja inspiroidu leipomaan!

Laskiaispulla 2023 (680 x 298)

Oikaise pulkkamäkeen Pirkka-tuotteilla

Jos koko päivä vierähti ulkona, on Pirkka Luomu hernekeitosta helppo loihtia maistuva päivällinen punaposkille. Keitto on valmistettu luomuherneistä ja luomusianlihasta. Helpot laskiaispullat valmistuvat puolestaan Pirkka esipaistetuista vehnäpullista herkullisesta Pirkka Parhaat mansikkahillosta ja kermavaahdosta. 

Pirkka esipaistettu vehnäpulla n.14kpl/700g pakaste - kuva

Pirkka esipaistettu vehnäpulla n.14kpl/700g pakaste

Katso lisää ›

Pirkka Parhaat mansikkahillo 390g - kuva

Pirkka Parhaat mansikkahillo 390g

Katso lisää ›

Pirkka Luomu hernekeitto 860g - kuva

Pirkka Luomu hernekeitto 860g

Katso lisää ›