Loppiaismenu x 3

Loppiaismenu x 3

Loppiainen on kirkollinen juhlapyhä, jota vietetään itämaisten tietäjien muistoksi 6. tammikuuta ja vuonna 2023 se sijoittuu perjantaille. Loppiainen viittaa nimeltään joulunajan loppumiseen, ja monessa suomalaiskodissa joulukuusesta luovutaankin juuri loppiaisena. Kata pöytään kevyt loppiaislounas kalanystäville, raikas kasvismenu tai ulkoilun jälkeen lämmittävä tuhti talvimenu. 

Kevyt loppiaismenu kalasta

Kätevä blinipelti valmistetaan etukäteen ja lämmitetään juuri ennen tarjoilua. Kokonainen kala on näyttävä tarjottava arkeen tai juhlaan, ja perinteinen vadelmakiisseli kermavaahdon kera maistuu takuulla kaikille.

loppiaismenu kalasta

Loppiaisen kasvismenu

Avokado ja sitrukset ovat alkuvuodesta parhaimmillaan. Loppiaisen kasvismenu koostuukin siksi avokadosta, bataatista ja sesongin raikkaasta appelsiinista.

loppiaismenu kasvis

Tuhti talvimenu

Monet herkuttelevat alkuvuodesta rapeilla ja vastapaistetuilla blineillä. Katso helpot blinien paisto-ohjeet, niin onnistut varmasti! Ulkoilun jälkeen lämmittävä tomaattinen lihapata on täynnä muhkeaa makua. Vaniljariisi muistuttaa loppuvasta joulunajasta.

loppiaismenu tuhti