Maistuvimmat makuparit juustoille

Maistuvimmat makuparit juustoille

Syksyn ja talven tunnelmalliset juustohetket ovat täällä! Vältä hölmistynyt ilme juustohyllyllä lukaisemalla vinkit juustojen sekä maistuvimpien makuparien valintaan.

Juustoista ei voi kiistellä. On mietojen, vahvojen, kovien, pehmeiden, valuvien ja jopa haisevien juustojen ystäviä. Aivan kuten viineistä, myös juustoista löytyy lukuisia erilaisia makuvivahteita.

Dilemma juustohyllyllä

Juustolautasta kootessa kannattaa lautaselle valita erilaisia juustoja. Noudata esimerkiksi tätä muistisääntöä: valitse lautaselle yksi terävänmakuinen juusto, kuten cheddar, yksi pähkinäinen gouda-juusto, yksi kermainen valkohomejuusto sekä yksi raikkaampi juusto, kuten vuohenjuusto. Patongin kanssa tarjottavat tuorejuustot ovat lähes kaikkien makuun, joten ne ovat varma vaihtoehto juustolautasta kootessa.

Mitä makupariksi?

Juustot ovat vahvan makuisia, joten ne kaipaavat parikseen makeita sekä suuta neutralisoivia makuja. Kuivatut sekä tuoreet hedelmät, marjat, pähkinät, taatelit, hillot, hunaja sekä patongit, keksit ja näkkileivät ovat yleisiä juustojen kanssa nautittavia lisäkkeitä. Yhdistelemällä juustoja ja lisääkeitä syntyy maukas ja monipuolinen juustotarjotin.

Kokeile näitä:

  1. Suolakeksi + päärynä + gouda-juusto
  2. Salamimakkara, chorizo-makkara tai parmankinkku + parmesaanijuusto
  3. Kuivattu aprikoosi + cheddar-juusto
  4. Voileipäkeksi + vuohenjuusto + karhunvatukka + hunaja
  5. Patonki + valkohomejuusto + saksanpähkinä + vaahterasiirappi
  6. Kaurakeksi + sinihomejuusto + hunaja
  7. Näkkileipä + paahdettu paprika + vuohenjuusto
  8. Patonki + manchego-juusto + kvittenihillo

Juustoja, juustoja