Menuideat illanistujaisiin

Menuideat illanistujaisiin

Mitä tarjota illanistujaisissa? Täältä löydät ideat erilaisiin tarjoiluihin, joilla on helppo saada isommankin porukan maha täyteen. Illanistujaiset ovat loistava tapa kerätä kaverit yhteen maistuvien herkkujen ääreen vaihtamaan kuulumisia.

Takuuvarma texmex-ilta

jauhelihatortillat

Tortillat ovat helppoa tarjottavaa illanistujaisissa ja täytteillä vieraat saavat koottua omaan makuun sopivan annoksen. Tarjoa lisäksi guacamolea ja suuri kulhollinen nachoja dippailuun.

Jälkiruoka: Mausteinen hedelmäsalaatti
Juomasuositus: Black Tower Dornfelder Pinot Noir, 9,85 €/0.75l
Saksalainen puolikuiva ja kevyt punaviini sopii nautittavaksi mausteisten texmex-herkkujen kyljessä! Kevyempi punaviini sopii myös loistavasti illan seurustelujuomaksi.

tai Crápula Gold 5, 12,69 €/0.75l
Espanjan aurinkoisesta Jumillasta kotoisin oleva runsaan aromikas punaviini ei säikähdä pientä mausteisuutta – loistava kumppani siis meksikolaiselle illalliselle! Täyteläinen, mehukas ja lämmin punaviini omaa erinomaisen hinta-laatusuhteen.

Pizzaperjantai

tomaatti-mozzarellapizza

Viikon odotettu kohokohta on koko kaveriporukan yhteinen pizzaperjantai. Varaa tarjolle yhtä peruspizzaa, kuten tomaatti-mozzarellapizzaa ja yhtä runsaimmilla täytteillä varustettua pizzaa. Juustoisten lättyjen seurana maistuu raikas salaatti.

Jälkiruoka: Appelsiini-suklaakrokanttijäätelö
Juomasuositus: Tommasi Valpolicella, 13,38 €/0.75l
Pizzaperjantaina nautitaan italialaista punaviiniä! Kevyt, mutta ihanan rustiikkinen ja mehukas Tommasi Valpolicella on nappivalinta italialaisille herkuille kuten pizzoille ja pastoille. Monikäyttöinen ja laadukas punaviini!

Fiini simpukkaillallinen

simpukat valkoviinissa

Simpukat ovat fiiniä pikaruokaa, joiden valmistus on yllättävän helppoa. Patongin paloilla saat pyyhkäistyä herkullisen liemen talteen. Raikkaan limettipiirakan voi valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan ja vain hoitaa kermavaahtokoristelun ennen tarjoiluhetkeä.

Jälkiruoka: Key lime pie eli limettipiirakka
Juomasuositus: Domaines Schlumberger Pinot Blanc Les Princes Abbés, 17,30 €/0.75l
Elegantti Alsacen pinot blanc eleganteille simpukoille! Raikas ja hapokas valkoviini sopii loistavasti valkoviinissä kypsyneiden sinisimpukoiden kylkeen.

Blinibileet

blinit

Blinit käyvät illanistujaisten nyyttärihenkiseksi tarjottavaksi kun järjestäjä hoitaa blinitaikinan teon ja vieraat huolehtivat erilaisista täytteistä. Venäläishenkiseen illalliseen kuuluvat luonnollisesti suolakurkut smetanan ja hunajan kera.

Jälkiruoka: Piimäpannacotta
Juomasuositus: Domaines Schlumberger Riesling Les Princes Abbés, 20,79 €/0.75l
Panosta blinibileissäsi ja valitse blineille Alsacelainen raikkaan hapokas valkoviini. Nuorekas riesling on suussa kuiva sekä mineraalinen. Tasapainoinen kokonaisuus, jossa jälkimaku elää pitkään.

Burgeribuffet

massyburgeri

Vietä iltaa jenkkitunnelmissa burgereita mupeltaen. Tarjolle laitetaan lihaisampi mässytäyte sekä kevyempi kasvisvaihtoehto. Coleslaw eli kaalisalaatti sopii erinomaisesti burgereiden rinnalle.

Jälkiruoka: Irish cream trifle
Juomasuositus: El Coto Crianza, 12,85 €/0.75l
Burgereiden kanssa kelpaa nauttia keskitäyteläistä, mehevän hilloista punaviiniä! Pehmeän mausteisuutensa vuoksi tämä viini sopii burgerin moninaisten makujen kanssa. El Coto viinit ovat Espanjan myydyimmät Rioja viinit.

Ex tempore illanistujaiset

Helpot cocktailpalat 2018

Hauskimmat illanistujaiset syntyvät yleensä hetken mielijohteesta, ilman sen suurempia suunnitelmia. Tällöin illan menu syntyy nopeasti ja helposti syntyvistä alkupaloista ja pääruoasta. Jälkiruoaksi napataan pakastealtaasta valmis mud cake sekä paketti vaniljajäätelöä.

Jälkiruoka: Valmis mud cake ja vaniljajäätelöä
Juomasuositus: Gancia Prosecco Brut, 11,99 €/0.75l
Illanistujaiset alkavat kepeän raikkaalla alkumaljalla! Gancia Prosecco sopii myös suolaisten alkupalojen yhteyteen, mutta kestää samalla hieman rasvaisempia elementtejä kuten avokadopastaa. Kepeän raikas, kuiva ja hedelmäinen Prosecco Italian vanhimmalta kuohuviinivalmistajalta.