Näin onnistut: Kirahvi-jäätelökääretorttu

Näin onnistut: Kirahvi-jäätelökääretorttu

Kirahvi-jäätelökääretorttu on veikeä leipomus, joka sopii mainiosti lastenkutsujen kakuksi. Kääretortun täytteeksi sopii jäätelö tai kermavaahto trooppisten hedelmien kanssa. Katso ohjeista miten kirahvi saa täplänsä!

Näin syntyy kirahvi-jäätelötorttu

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe taikinaan varovasti sekoittaen. Ota pieni osa, noin 2 dl taikinaa erikseen ennen kaakaojauheen lisäämistä taikinaan. Sekoita loppuun taikinaan siivilöity kaakaojauhe.

Vaihe1

2. Laita talteen ottamasi taikinaa pursotinpussiin, jossa on pieni pyöreä tylla. Myös pakastuspussi, johon leikkaat pienen reijän käy hyvin. Pursota leivinpaperille ruudukoita kirahvin tapaan. Paista kuviota 225 asteessa noin 1 minuutti.

Vaihe2

3. Ota pelti pois uunista ja anna jäähtyä hetki. Ota sitten loppu taikina, johon olet sekoittanut kaakaojauheen. Valuta taikinaa varovasti pellille vaalean kuvion päälle. Jatka paistamista vielä 5-7 minuuttia. 

Vaihe3

Vaihe 4. Paistamisen jälkeen kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Poista paistopaperi ja anna jäähtyä. Käännä jäähtynyt pohja ympäri niin, että kuviopuoli on alaspäin. Asettele pohjan päälle ohuita (n. 3 mm) jäätelöviipaleita ja kääri rullalle pitkältä sivulta alkaen. Nosta torttu pakastimeen vähintään 1/2 tunniksi. Voit täyttää kääretortun jäätelön sijasta myös kermavaahdolla, mangokuutioilla ja esimerkiksi banaaniviipaleilla. Mausta mangot ja banaanit sitruunalla. Anna tekeytyä jääkaapissa noin tunti ennen tarjoamista.

Vaihe 4

Vaihe 5. Leikkaa kääretortun päät tasaisiksi ja siirrä kääretorttu kokonaisena tarjoiluvadille.

Vaihe 5

 Katso resepti kokonaisuudessaan  täältä.