Aloita pääsiäisateria kevyesti
Perinteinen pääsiäismenu koostuu kala- ja kananmunapainotteisista alkupaloista. Alkupalat saavat olla kevyitä ja raikkaita, sillä pääsiäisen pääruoka on usein varsin tuhti. Valmista alkupalaksi esimerkiksi paahdettua parsaa tai savukalasalaattia.
Lammas kruunaa pääsiäispöydän
Maittava lammas ja karitsa ovat pääsiäispöydän ehdottomia kunkkuja. Pitkään kypsennettävän viulun tai lammaspaistin sijaan voit valmistaa myös muita lampaanosia, kuten karetta. Lampaan kaveriksi lautaselle sopivat uunijuurekset sekä perinteiset yrtti-valkosipuliperunat – minttuhyytelöä unohtamatta.
Herkuttele pashalla tai mämmillä
Rukiinen, perisuomalainen mämmi sekä täyteläinen pasha ovat pääsiäisen jälkiruokapöydän kiistattomia valtiaita. Myös erilaiset rahkajälkiruoat sekä raikkaan sitruksiset herkut antavat pääsiäisaterialle maistuvan silauksen. Ihana mango sopii värinsä ja makunsa puolesta pääsiäisleivonnaisiin ja -jälkiruokiin.