Pikkujoulujen hauskin yllätys – kaakaobaari!

Pikkujoulujen hauskin yllätys – kaakaobaari!

Päivitetty 22.12.2017

Kaakaobaari on lasten – ja miksei myös aikuisten – pikkujoulujen hitti. Laita tarjolle erilaisia herkkuja, joilla jokainen juhlija saa maustaa oman kaakaokuppinsa mieleisekseen.

Rakenna oma kaakaobaari

Rakenna kaakaobaarista pikkujoulujuhlien näyttävä noutopöytä. Asettele omiin purkkeihinsa herkkuja, joilla kukin juhlija saa maustaa oman kaakaokupillisensa. Kata pöydälle punainen joulupöytä ja kokoa kaakaotäytteet kauniisiin, nauhoin ja joulukoristein koristeltuihin pikkukippoihin. Kuumenna maito termoskannuun valmiiksi ja anna jokaisen sekoittaa oma kaakaonsa juhlien aikana.

Tuunaa kaakao mieleiseksesi

Höyryävän kuuman kaakaon makupareiksi sopivat niin kanelitangot, vaahtokarkit kuin karkkitikutkin. Piparmintun makuiset karkkikepit toimivat maustamisen lisäksi myös hauskoina sekoitustikkuina. Aseta tarjolle myös kermavaahtoa, erilaisia nonparelleja, suklaa- ja karkkirouheita sekä Pirkan suklaa- ja kinuskikastiketta. Aikuisempaan makuun sopivat myös makusiirapit sekä mausteet, kuten ripaus muskottipähkinää, tähtianikset tai kokonaiset kardemummat.

Muista myös vaihtoehdot maidolle

Ota kaakaobaaria kasatessasi huomioon myös mahdolliset maitoallergikot ja laktoosi-intoleranssista kärsivät. Valitse kaakaobaariin maidoksi Pirkan laktoositonta maitojuomaa tai vähälaktoosista maitoa. Täyteläinen kaakao syntyy Pirkan täysmaidoista.

Voit korvata maidon myös kasvipohjaisilla tuotteilla, kuten soija- tai kaurajuomalla. Lempeä ja pähkinäinen kaakao syntyy myös pähkinäjuomilla. Kata kaakaobaariin tarjolle esimerkiksi manteli- tai hasselpähkinäjuomaa.

Näillä eväillä saat rakennettua kaikkien aikojen kaakaobaarin, joka jää erityisesti lasten mieleen. Herkullisia pikkujouluhetkiä kaakaon ja suklaan kera!