Pikkujoulupöydän naposteltava kranssi

Pikkujoulupöydän naposteltava kranssi

Päivitetty 3.11.2020

Ulko-oviin ilmestyvät toinen toistaan hienommat joulukranssit ovat varma merkki joulusesongin alkamisesta. Tänä jouluna kranssi koristaa myös ruokapöytää.

Joulukranssi hyppää ovelta ruokapöytään

Joulunajan tunnelmaan virittäydytään koristelemalla koti joulusesongin kauneimpiin koristeisiin ja maistelemalla ihania jouluherkkuja.

Naposteltava joulukranssi luo joulun tunnelmaa niin arkiseen herkkuhetkeen kuin juhlavampiinkin pikkujouluihin. Kranssin kokoamisessa mielikuvituksen annetaan liihottaa vapaana: rakennusaineksiksi voi valita tuttuja ja turvallisia lempinaposteltavia tai yhdistellä täysin uusia tuttavuuksia.

Näin kokoat jouluisen napostelukranssin

  1. Kranssin kokoaminen aloitetaan rosmariininoksista. Asettele yrttioksat tarjoilualustalle kranssin muotoon. Rosmariinin raikas tuoksu tuo aitoa joulun tunnelmaa, joten rosmariininoksia ei kannata säästellä.
  2. Ripottele rosmariininoksien päälle mustia ja vihreitä oliiveja. Muistathan kertoa vieraille, jos käytät kranssissasi kivellisiä oliiveja!
  3. Kranssi koristellaan puolitetuilla, joulunpunaisilla kirsikkatomaateilla ja lumenvalkeilla mozzarellapalloilla.
  4. Levitä täytteet rosmariinipedille mahdollisimman tasaisesti. Voit myös sujauttaa osan syötävistä rosmariinin varteen.
  5. Herkkukranssi viimeistellään lorauksella oliiviöljyä sekä ripauksella rouhittua mustapippuria. Päälle voi rouhaista halutessaan myös hitusen suolaa.
  6. Lisää kranssiin vielä jouluinen koriste ja voilà: syötävä joulukoriste on valmis mutusteltavaksi.