Rapujuhlien juustopiirakka

Rapujuhlien juustopiirakka

Juustopiirakka on ruotsalaisten rapujuhlien klassikko. Luo rapujuhliin länsinaapurin tunnelmaa valmistamalla herkullisen tuhti piiras Pirkka parmesaanista tai ruotsalaisten suosikista, Västerbottensost-juustosta. Helan går!

Juustopiirakka

Pohja:

100 g Pirkka meijerivoita
3 dl Pirkka puolikarkeita vehnäjauhoja
1/2 dl vettä

Täyte:

3 Pirkka kananmunaa
150 g Pirkka parmesaania raastettuna
2 dl Pirkka kuohukermaa
1/2 tl Pirkka suolaa
ripaus Pirkka mustapippuria
1/2 dl Pirkka tuoretta persiljaa hienonnettuna

1. Lisää paloiteltu kylmä voi ja vehnäjauhot taikinakulhoon. Nypi taikina murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Älä kuitenkaan vaivaa taikinaa ettei se sitkisty. Peitä taikina kelmulla ja laita se kovettumaan jääkaappiin puoleksi tunniksi.

2. Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan (⌀ 24cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia. 

3. Valmista täyte. Riko kananmunien rakenne rikki kulhossa ja lisää kerma sekä raastettu juusto. Mausta suolalla, pippurilla ja persiljalla. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä noin 20 minuuttia. Tarjoa hieman jäähtyneenä esimerkiksi rapujuhlien alkuruokana.

Reseptejä rapujuhliin

Sinua saattaisi kiinnostaa